Hoe is werken bij Roland Berger?

0

Consultancy is een lastig vakgebied en we kunnen ons daarom voorstellen dat niet alles over ons bedrijf even duidelijk is. Hier volgt een korte samenvatting van veel gestelde vragen.

Wij richten ons op CEO’s, Raden van Bestuur en managementteams. Als je net klaar bent met je universitaire opleiding wordt van je verwacht dat je je nog niet super ver hebt gespecialiseerd. We zetten je daarom voor verschillende projecten in zodat je continu wordt uitgedaagd. Geen paniek, je werkt maar aan één project tegelijk. Je begint met de introductietraining. Meer informatie hierover vind je op de blog.

Het is mogelijk om als consultant in het buitenland te werken. Helaas ben je niet de enige die dat wil en daarom ligt onze focus momenteel op het Nederlandse kantoor, gericht op de Nederlandse markt. De projecten en projectteams zijn vaak internationaal en er is veel interactie met Global Competence Centers. Als je meer ervaring hebt, heb je ook meer kans om in het buitenland te mogen werken.

Consultancy is een zwaar beroep die veel werkuren van je vergt. Ongeveer 50 tot 60 uur per week ben je aan het werk. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag ben je vaak op locatie bij de klant en soms moet je ook in die stad slapen. Op vrijdag werkt iedereen op het kantoor in Amsterdam.

Krijg je daar dan ook nog wat voor terug? Ja, zeker! Buiten het feit dat je investeert in je persoonlijke ontwikkeling en je dus veel voldoening uit jezelf haalt, is je salaris ook niet mis. Tevens zitten wij met onze arbeidsvoorwaarden aan de bovenkant van de markt van Nederland.

Deel dit bericht

Comments are closed.