Interview werknemer PwC

0
Leestijd: 2 minuten

Jorien Starreveld  is werkzaam bij PwC. In het onderstaand interview met werknemer PwC beschrijft zij haar functie en de mogelijkheden die PwC te bieden heeft. 

Waarom heeft u gekozen om bij PwC te gaan werken?

Tijdens mijn studie had ik nog geen duidelijk idee in welke richting ik een baan wilde. Ik heb eigenlijk gewoon altijd de vakken gekozen die ik leuk vond en ik ben uiteindelijk de Master Accountancy & Control (variant Control) gaan volgen. In eerste instantie dacht ik dat ik Controller wilde worden. Maar toen ik me echt ging oriënteren kwam ik erachter dat een baan als accountant heel interessant is. Je ziet heel veel bedrijven van binnen, in plaats van één bedrijf waar je Controller bent. Nadat ik enkele recruitmentactiviteiten had bijgewoond, sprak PwC mij het meest aan.

Hoe ziet uw gemiddelde werkdag er uit?

Iedere dag is erg verschillend, dus eigenlijk bestaat er niet zoiets als een gemiddelde werkdag. Op dit moment werk ik vier jaar bij PwC en begin ik meer managementtaken uit te voeren. In die rol coach ik andere teamleden bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Daarnaast heb ik vaak vergaderingen met de klant of met de manager op het team om de status van de werkzaamheden te bespreken. Daarnaast vind ik het ook leuk om betrokken te zijn bij interne PwC-activiteiten, zoals recruitment of het organiseren van interne activiteiten. Ik heb bijvoorbeeld twee jaar de skireis van onze afdeling georganiseerd, wat erg leuk was om te doen!

Wat voor mogelijkheden zijn er voor werknemers van PwC om over de wereld te werken?

Binnen PwC zijn er verschillende mogelijkheden om een tijdje in het buitenland te werken. Dit kan zowel voor een langere als voor een kortere periode. Zelf wilde ik altijd graag een tijdje in het buitenland werken en sinds juli werk ik voor twee jaar bij PwC in Sydney. Een hele leuke en bijzondere ervaring om in het buitenland te werken en om de verschillen en overeenkomsten tussen PwC Nederland en Australië te zien. Hoewel je in een ander land woont en heel veel nieuwe indrukken krijgt, is het werk toch “vertrouwd”. Dit vind ik erg leuk. Ik merk dat ik de kennis die ik heb opgedaan in Nederland, hier in Australië kan toepassen. Maar naast lange-termijn buitenlandmogelijkheden, zijn er ook mogelijkheden om voor kortere tijd (bijv. drie maanden) naar het buitenland te gaan. Op dit moment zijn er ook twee Nederlandse PwC’ers voor drie maanden in Sydney om hier te helpen tijdens het drukke seizoen.

Heeft dit interview met werknemer PwC jou geïnspireerd? En lijkt het je leuk om bij PwC te werken? Check dan alle startersvacatures van PwC

interview werknemer PwC

 

Deel dit bericht

Comments are closed.