Sammy vertelt over het IT Traineeship ING

0
Leestijd: 3 minuten

Sammy Odenhoven
IT Trainee
Sinds 1 oktober 2014  

Er waren meer redenen om bij ING een traineeship te gaan doen, maar twee waren voor mij doorslaggevend: de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan en het feit dat ING zich qua IT spiegelt aan de Googles en Facebooks van deze wereld. Ik had vooraf niet per se het idee dat de financiële wereld interessant voor me zou kunnen zijn en ik was ook niet echt op zoek naar een traineeship.

Omdat ik na mijn studie nog niet precies wist wat ik wilde, dacht ik dat de consultancy me wel trok: je kunt als consultant veel zien bij veel verschillende bedrijven, en meer idee krijgen van wat voor soort functie bij je past. Maar een traineeship is eigenlijk een nog mooiere manier om te kijken wat er allemaal is. Toen ik met het IT Traineeship ING in contact kwam was er gelijk zo’n goede klik dat ik geen moment getwijfeld heb. En ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Want ik heb in die anderhalf jaar dat ik hier nu werk al zó veel gedaan, gezien en geleerd…

Tijdens het IT Traineeship ING had ik mijn eerste rotatie op de afdeling ISS (Infrastructure Services) aan het ING  private cloud programma. We migreerden teams uit hun huidige omgeving naar de nieuwe private cloud-omgeving, die door ING zelf op dit moment gebouwd wordt. Een heel innovatief een uniek project, wij waren wereldwijd één van de eersten die dit op deze schaal deden. Na een half jaar op dat project, kon ik vier maanden naar New York voor een short term assignment. Een once in a life time opportunity. Ik werkte er weer bij de afdeling Infrastructuur, dit keer daadwerkelijk in ING’s datacentrum. Hoe enorm gaaf de ervaring in New York ook was, ik had daarna heel veel zin om inhoudelijk iets vooruitstrevenders te doen.

Ik vind het geweldig om voor innnovatieve toepassingen en oplossingen te werken. Wat dat betreft zit ik helemaal op mijn plaats bij Payconiq, de FinTech scale-up waar ik nu voor werk. Payconiq is begonnen als start-up binnen ING en is inmiddels uitgegroeid tot een ‘scale-up’. Payconiq houdt zich bezig met multi channel payment solutions en is nu ruim een jaar live. Het is heel gaaf om te werken bij een scale-up. Je krijgt de kans om de grenzen van het bankwezen op te zoeken en te verleggen. Wij kijken naar hoe de wereld er over drie, vier jaar uit ziet en anticiperen daarop. Binnen de kaders van de grote bank is het moeilijker om te innoveren, want innovatie moet snel gaan. Wij hebben de vrijheid om te experimenteren en mogen net wat andere dingen, mits we onze keuzes goed onderbouwen.

We zitten ook op een locatie apart van het hoofdkantoor. Eerst met alle innovatieteams in het ICEC (ING Customer Experience Center) in Sloterdijk, waar ook andere, niet-ING-bedrijven zaten. Als je de lift uit kwam zaten wij meteen rechts, links zat Bunq, die keihard aan de weg aan het timmeren waren. Toen zij live gingen creëerde dat een buzz bij ons op de werkvloer. ‘Bunq is live! Hebben jullie de app al?’ We kijken uiteraard heel goed naar wat zij doen, en of we er iets van kunnen leren. Dat doen we natuurlijk ook naar andere FinTech initiatieven. En zij kijken naar ons.

Intussen hebben we weer een andere locatie, het oude IT-kantoor van ING Nederland. Het gebouw is groot en bijna leeg, maar het voelt wel erg ‘start-up’ish, omdat wij inmiddels één van de weinige teams zijn die nog in dat gebouw zitten en we dus veel vrijheid hebben in hoe we gebruik maken van onze kantoorruimte. Oranje zitzakken, grote scrum-boards en inmiddels ook een pingpongtafel! Alle disciplines zitten bij elkaar, waardoor je alles ziet wat er gebeurt rondom Payconiq. Ook dat is inherent aan het zijn van een scale-up. Of het nu gaat om risk- of marketingzaken: we krijgen alles mee en we denken mee over hoe we zaken kunnen verbeteren vanuit IT-perspectief. Deze manier van werken ligt mij goed, ik vind het super interessant. Op de langere termijn kunnen we een business unit worden. Maar wat mij betreft mag de scale-up fase nog wel even duren.

Over Sammy

Sammy deed een bachelor Informatica en een master Business Information Systems aan de UvA. Tijdens haar studie werkte ze onder andere als Android developer bij een start-up, en als Business Intelligence intern bij Capgemini. ING kwam in beeld via Best Graduates, een initiatief dat masterstudenten in contact brengt met grote opdrachtgevers.
Sammy woont in Amsterdam. Haar vrije tijd brengt ze het liefst door met vrienden, uitgaan en feestjes. ’s Zomers is ze vaak op festivals en terrasjes in Amsterdam te vinden. Toen ze in New York werkte kocht ze een dj-kit, ‘omdat het leuk is om zelf iets te kunnen’. Haar interesses variëren van het verbeteren van haar dj-skills tot het lezen van boeken over kwantummechanica.

Wil je net als Sammy een ING traineeship volgen? Check dan de vacatures van de ING traineeships en solliciteer direct!

Deel dit bericht

Comments are closed.