Het ‘nieuwe werken’ niet populair onder studenten en starters

0

Uit onderzoek uitgevoerd door Uitzendbureau Studenttalent blijkt dat bijna driekwart van de studenten geen voorstander is van thuiswerken of flexibele kantoortijden. Ondanks de plannen voor het ‘nieuwe werken’ prefereren de studenten en starters nog steeds kantoortijden van 9 tot 5 uur.

Uitzendbureau Studenttalent ondervroeg 1.800 studenten aan universiteit en hoger beroepsopleiding, van deze respondenten werkt 73 procent liever op kantoor dan thuis. Verder wijzen de resultaten uit dat de werkdag het liefst tussen 8 en 10 uur wordt begonnen.

Volgens de onderzoekers is het niet vreemd dat studenten en starters minder hebben met het ‘nieuwe werken’ dan oudere werknemers. Verklaring die hiervoor gegeven wordt is dat oudere werknemers meer verplichtingen hebben dan jonge werknemers, kinderen wordt hier als voorbeeld voor genoemd.  Studenten en starters hebben deze verplichtingen nog niet en tevens achten ze het belangrijk om de mogelijkheid te hebben om te overleggen, contact te hebben met collega’s en veel te leren van oudere collega’s.

Deel dit bericht