Supply Chain Management Trainee Nicoline

0
Leestijd: 3 minuten

Supply Chain Management Trainee Nicoline vertelt haar verhaal

Na het afronden van mijn bachelor Werktuigbouwkunde aan de TU Delft wist ik niet helemaal zeker wat voor een master ik wilde gaan doen. Ik wist dat ik techniek leuk vond, maar miste in mijn studie de connectie met het bedrijfsleven. Vandaar dat ik op zoek ging naar een stage binnen een productiebedrijf. Voor mij was HEINEKEN daarvoor het meest geschikt, aangezien er weinig bedrijven zijn met zo’n grote operatie in Nederland. Tijdens mijn stage werd mij duidelijk dat de Supply Chain kant van een groot bedrijf enorm veel mogelijkheden biedt waardoor ik ervoor gekozen heb een master in deze richting te gaan doen. 

Toen ik na afloop van mijn master op zoek ging naar een eerste baan was het Supply Chain Management Traineeship bij HEINEKEN de eerste keuze dankzij mijn goede ervaringen gedurende mijn stage. Ik wist dat ik in een omgeving wilde werken waar je dagelijks in aanraking kon komen met techniek, en dan vooral met de mensen die techniek mogelijk maken. Het feit dat je bij HEINEKEN een echte productieomgeving hebt, maakte mijn keuze erg makkelijk. 

Management traineeship

Het Management Traineeship bij HEINEKEN geeft je de kans om het bedrijf in een korte tijd goed te leren kennen, je krijgt de ruimte om erachter te komen in welk onderdeel van de Supply Chain van HEINEKEN jij het beste past. Door drie hele verschillende opdrachten te doen (waarvan één in het buitenland), krijg je de mogelijkheid om heel veel over het bedrijf en haar mensen te leren in een relatief korte tijd. 

Je start je Traineeship met een onboardingsweek met alle trainees van dezelfde lichting vanuit alle disciplines (Commercie/ Finance/ IT/ Supply Chain). Tijdens deze week wordt je ondergedompeld in de HEINEKEN cultuur en leer je de verschillende bedrijfsonderdelen kennen. Een mooie start van jouw carrière bij HEINEKEN en een goede manier om snel veel te leren. Ook leer je tijdens die week je mede-trainees goed kennen. Dit is vooral heel gezellig, omdat je samen nieuw bent binnen het bedrijf. Tijdens je Traineeship houd je ook nog contact met dit groepje tijdens de verschillende trainingen en borrels die je samen hebt. 

Tijdens mijn eerste opdracht heb ik voor de brouwerij in Den Bosch een structuur bedacht en uitgerold waarmee digitale initiatieven een vaste plek krijgen binnen de organisatie. Er zijn namelijk voor een productiebedrijf als HEINEKEN veel nieuwe technologieën beschikbaar waarmee wij onze operatie nog beter kunnen maken en je wilt ervoor zorgen dat je als bedrijf de juiste focus aan kan brengen.  

Waar mijn eerste opdracht redelijk organisatorisch van aard was, ga ik voor mijn tweede opdracht echt de productievloer op. Bij de HEINEKEN brouwerij op de Filippijnen ga ik samen met een team projecten starten om de effectiviteit van de verschillende verpakkingslijnen te verbeteren. Het is natuurlijk een unieke kans dat ik met 6 maanden werkervaring naar een voor mij onbekende plek mag gaan om bij te dragen aan het verbeteren van het productieproces daar. 

Mijn derde en laatste opdracht is nog onbekend, maar zal weer op een van onze locaties in Nederland zijn. 

Ik kijk met een positief gevoel terug op mijn eerste zes maanden bij HEINEKEN. Je wordt als trainee enorm vrij gelaten binnen jouw opdracht, waardoor je in een korte tijd enorm veel leert. Natuurlijk is het soms spannend, omdat alles nieuw is, maar iedereen helpt je graag zo lang je zelf aangeeft waar jij behoefte aan hebt. Juist door de vrijheid die ik heb gekregen heb ik in dit eerste half jaar al zo veel nieuwe ervaring opgedaan. Ik kan niet wachten om te zien wat mijn volgende twee opdrachten mij gaan brengen!

Traineeships Heineken
Deel dit bericht

Comments are closed.