Old Colfield starring Eva van Heeswijk

0

Nou, eigenlijk is elke dag anders. Eerst maar even wat over mijn tijd bij Young Colfield. Ik heb het traineeship gevolgd van 2010 t/m 2012 en daarna ben ik nog een tijdje blijven werken bij Young Colfield als recruiter. Recent ben ik mijn bedrijf gestart: ‘Samen met Eva’. Hiermee activeer ik Young en Medior Professionals om samen te ontdekken waarvoor zij ’s ochtends hun bed uit komen. Mijn dag bestaat natuurlijk uit een aantal ‘moetjes’ zoals administratie, maar gelukkig staan daar tegenover de intakegesprekken en natuurlijk de coachgesprekken zelf. Dat is soms in een coachruimte (Eva’s kantoor is Wicked Grounds, een co-working in Amsterdam) en soms ook op een andere locatie, zoals het Vondelpark. Hoe fijn is dat? Het park als verlengstuk van je kantoor?!

Ik plan ook elke week een koffieafspraak met een vakgenoot of iemand anders die lekker bezig is, waar ik van kan leren. En ik heb me voorgenomen om twee keer per jaar een dag mee te lopen met iemand die me inspireert. Daarnaast doe ik coachtrajecten bij bedrijven. Ik coach bijvoorbeeld een developer die al heel veel plezier heeft in zijn werk, en die als wens heeft om door te groeien naar een senior positie. Samen hebben we het dus over waar hij nu staat, waar hij naartoe wil, en welke stappen er nog tussen staan om daar te komen. Met die deelstappen gaan we dan aan de slag. Ik geef ook workshops en trainingen bij organisaties, zoals aan de trainees van ABN Amro, over persoonlijk leiderschap. Verder werkte ik het afgelopen half jaar via een adviesbureau aan het vergroten van persoonlijk leiderschap binnen het hoger onderwijs. Als je tijdens je studietijd al leert kijken naar wat je écht drijft, hoe mooi is dat? Dan zijn er een hoop minder coaches nodig denk ik, haha. Oh en nog iets waar ik heel blij van word, in augustus ga ik voor de tweede keer met een yogaretreat naar Ibiza, als extra boost voor de deelnemers, om naast hun lichaam ook hun brein te detoxen.

Lekker afwisselend hoor. En spannend, je eigen bedrijf! Hoe kijk je nu terug op je tijd bij Young Colfield?

Het was voor mij een professionele speeltuin. Als je bij Young Colfield een idee hebt, het past binnen de visie, je kunt het beargumenteren en ‘ownen’, dan krijg je veel ruimte om het op te zetten en er mee aan de slag te gaan. Daar leer je veel van. Je hebt twee jaar de tijd om dingen uit te proberen, om grenzen te ontdekken. Bijvoorbeeld hoe je ervoor zorgt dat jij je agenda beheert, in plaats van je agenda jou. En hoe je verschillende acties en belangen naast elkaar leert managen. Je krijgt veel voor je kiezen, maar je wordt er ook heel goed in ondersteund. Alle verschillende trainingen die we kregen, dat was echt een feest. Bovendien werken er veel mensen met het hart op de juiste plaats en heb ik er mooie vriendschappen gesloten.

Heb je verder nog iets meegenomen van je tijd bij ons?

Wat ik onder andere heb meegenomen is het kijken naar een ‘wij’-oplossing. Bij klantrelaties bijvoorbeeld. Wat is het beste voor ons en niet alleen voor mijzelf. Durven nee te zeggen als het niet helemaal past, dus soms die rijdende trein voorbij laten denderen, in plaats van er met één of een half been op te springen. Dat is volgens mij duurzaam zaken doen. In mijn Young Colfield tijd heeft de term professionaliteit ook een andere lading voor me gekregen. Dat gaat namelijk prima hand in hand met jezelf zijn. Bepaalde omgangsnormen horen nu eenmaal bij professioneel gedrag, maar het is niet nodig om jezelf in een hokje te proppen. Eigenheid is juist goed. Ik zou zelfs bijna willen zeggen, hoe meer eigen, hoe beter. Hier heb ik het nu bijvoorbeeld ook over in mijn coaching gesprekken. Hoe creëer je een omgeving waar je je uniekheid kwijt kan, zonder er teveel voor hoeven te vechten.

Wauw, wat goed. Is er ter afsluiting nog iets wat je wilt delen met huidige en toekomstige YC’ers?

Doe af en toe een stap terug om te kijken hoe de afgelopen periode ging, zodat je bij kunt sturen. Gewoon, een ochtend, of een middag. En doe daar dan ook wat mee. Als je iets leest wat nieuwsgierigheid bij je opwekt, stuur een enthousiaste mail en ga gewoon eens naar diegene toe voor een kop koffie. Impulsief bijna. Zonder meteen te zien of het je iets gaat opleveren, maar puur omdat je je ertoe aangetrokken voelt. Kijk wat je van iemand kan leren en voed jezelf met nieuwe perspectieven. Dat is voor mij in elk geval de manier om mijn motivatie te voeden: volg je nieuwsgierigheid en gaan!

Deel dit bericht

Comments are closed.