‘Prettige werksfeer in een levendige organisatie’ Frank Schoonbrood

0

Jurist bij de directie Bestuursrechtspraak

Werkt sinds november 2010 bij de Raad van State in de Ruimtelijke-ordeningskamer
Afgestudeerd aan Maastricht University, (staats- en bestuursrecht)

Staatsraden adviseren

Er bestaat een onderscheid tussen het recht bestuderen en het recht in de praktijk toepassen op een concrete zaak. Om dit laatste onder de knie te krijgen, biedt de Raad van State een uitstekende leerschool. Als starter behandel je vanaf je eerste werkdag maatschappelijk relevante zaken en je adviseert verschillende staatsraden, die allen een grote staat van dienst en veel juridische en bestuurlijke kennis hebben. Dat is in het begin best spannend, maar mijn ervaring is dat je van hen veel kunt leren en dat zij jouw gefundeerde standpunt mee laten wegen in hun oordeel.

Nieuwe rechtsgebieden verkennen

In de Ruimtelijke-ordeningskamer houd ik mij bezig met bestemmingsplanzaken. Hoewel het ruimtelijke ordeningsrecht mij ook tijdens mijn studie en stages al aansprak, had ik weinig ervaring met dit rechtsgebied voordat ik begon als jurist bij de Raad. De geschillen die zich voordoen zijn herkenbaar, maar ook heel divers, waardoor elke zaak inhoudelijk weer een uitdaging oplevert.

Prettige werkomgeving

Kenmerkend voor de werksfeer bij de Raad is dat alle juristen erg behulpzaam zijn en ook openstaan voor input van collega’s. Er werken veel jonge juristen en het pand ligt in het centrum van Den Haag. Omdat ik in Maastricht heb gestudeerd en daarna naar de Randstad ben verhuisd, vond ik het prettig om in een levendige organisatie terecht te komen. Dat is zeker gelukt, want ook naast het werk is er veel te doen. Zo wordt er geregeld geborreld, is er een huisband, een koor en zijn er verschillende overkoepelende verenigingen die allerlei activiteiten organiseren voor jonge medewerkers.

Ook Junior jurist worden bij de Raad van State, klik hier. 

Deel dit bericht

Comments are closed.