Reis door ons IT & Data traineeship!

0
Leestijd: 4 minuten

Waarschijnlijk ben jij je, als je dit leest, aan het oriënteren op je volgende carrière stap. Wanneer je net afgestudeerd bent en aan het werkende leven gaat beginnen, is dat niet zomaar een stap, maar waarschijnlijk best wel een grote! Je speurt websites van bedrijven af en kijkt wat ze je te bieden hebben. Omdat wij je een zo goed mogelijk beeld willen geven van wat je allemaal kunt verwachten als je een traineeship bij ons doet, geven we je via deze weg een kijkje in verschillende onderdelen die horen bij ons IT & DATA traineeship. 

Onze visie

Een jaar traineeship. Dat is lang en tegelijkertijd vliegt de tijd ook zó voorbij. Wanneer jij start met het IT/DATA traineeship bij Young Colfield, begin je in een uitdagende starterspositie waar je inhoudelijk veel gaat leren. Daarnaast volg je het ontwikkelprogramma dat bedoeld is om de groei die je in jouw positie gaat maken, te stimuleren! 

Als je bij ons komt werken kom je een rijkdom aan ervaringen opdoen; werken in een nieuwe omgeving, de gesprekken of coachsessies voeren met je talentmanager, je teamgenoten, collega’s en/of met een externe coach die je via ons kunt uitkiezen. Een prachtige reeks aan trainingen. Steeds weer nieuwe mensen, ontmoetingen, hoogtepunten, dieptepunten en lessen die je daar (niet voor niets) bij krijgt. We bieden jou graag het vangnet dat je nodig hebt wanneer je begint aan jouw nieuwe uitdaging. 

Coaching

Een van de onderdelen die je krijgt tijdens je traineeship is een talent manager, die je gehele traineeship beschikbaar is voor coaching, uiteraard op basis van jouw behoefte. Alles waar je tegenaan loopt, waar je over wilt sparren of advies over wilt, kan je mee terecht bij je Talent Manager. Je kan er tijdens je opdracht bijvoorbeeld achter komen dat je het soms lastig vindt om je grenzen aan te geven, merken dat je veel te veel hooi op je vork neemt en/of op een bepaald punt merken dat je te weinig uitdaging ervaart maar niet weet hoe je dat kan veranderen. Onze Talent Manager kennen zowel jou als de omgeving waarin jij werkt goed, waardoor iedereen na een gesprek met zijn/haar Talent Manager vaak naar buiten loopt met nieuwe inzichten, advies, handvatten en/of een beter gevoel dan toen je het gesprek in stapte.

Trainee team

Naast de gesprekken met je opdrachtgever en talentmanager, krijg je als trainee aan het begin van het jaar training in intervisietechnieken en vervolgens ga je samen met je eigen team aan de slag tijdens jullie eigen intervisie meet ups! Met je team ga je naast intervisie ook verschillende trainingen volgen gedurende het jaar. Zo ga je een aantal dagen op teambuilding met je eigen DP team, waar je zowel elkaar als jezelf beter leert kennen en waarbij alles draait om het versterken van onderlinge relaties door op elkaar te leren vertrouwen. Met jouw team kun je sparren over zaken waarmee je struggled in je werk en je zult erachter komen dat het best normaal is dat je tegen dingen aanloopt en dat je daar niet de enige in bent. 

Hardskills trainingen

Daarnaast volg je IT fundamentals trainingen waar je gedurende 2 volle dagen besteedt aan de fundamentals van IT en programmeren. De thema’s waarmee je onder andere nog meer vertrouwd raakt zijn GIT, SQL, JSON, HTML, verschillende frameworks als spring en angular, en nog veel meer. Na deze dagen kun je beter meepraten over front-end en back-end architectuur en heb je hier zelf ook je skills in uitgebreid en verdiept. Binnen het Dedicated Program vinden we het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de specifieke skills die je als trainee nodig kunt hebben in je rol bij jouw opdrachtgever. Daarom bieden we vier trainingsdagen aan voor hard skills trainingen die specifiek aansluiten bij jouw opdracht.

Ook krijg je gedurende het traineeship de mogelijkheid om certificaten te behalen. Zo is de SCRUM certificering halen een onderdeel van het IT program. Op basis van wat jij gaat doen en wat daar relevante certificaten voor zijn, kun je ervoor kiezen om een examen te gaan maken. Zo hebben een aantal trainees bijvoorbeeld het Azure examen en het ITTIL4 examen behaald! Bovendien kun je van je individueel budget gebruik maken om verschillende certificeringen te behalen. Een voorbeeld daarvan is de OCA certificering. 

Softskills trainingen

Naast hard skills trainingen staan er ook een aantal soft skills trainingen op het programma. Softskills gaat veel verder dan leren presenteren (en ja, uiteraard krijg je ook een training in Presentatie skills). Bij ons gaat dat over HOE werk je; hoe communiceer je, hoe werk je samen, een stukje (persoonlijk) leiderschap. Zo volg je bijvoorbeeld een MBTI training, waarbij de dag in het teken zal staan van het verder vergroten van je (professioneel) zelfbewustzijn. Je krijgt inzicht en begrip voor je eigen voorkeuren en behoefte en die van de mensen waarmee je samenwerkt. Een ander voorbeeld is de training zelfmanagement. Deze is gericht op gelukkig en gezond leven om veer- en draagkracht te optimaliseren. Dit betekent balans en balans betekent duurzaam werken in plaats van een korte sprinter zijn die snel kan opbranden. Je gaat aan de slag met het slaan van een brug tussen gevoel, intuïtie, business en ratio. Tijdens de training persoonlijke visie ga je aan de hand van het persoonlijke visiemodel kijken naar waar je goed in bent, wat je belangrijk vindt, welke doelen je wilt behalen en dit gaat jouw helpen om meer vanuit zelfbewustzijn en persoonlijk leiderschap richting te geven aan jouw leven. 

Feedback & reflectiegesprekken

Een belangrijk onderdeel van het traineeship is ook jouw plan van aanpak. Aan de start van het traineeship zal er een gesprek plaatsvinden samen met de opdrachtgever, je talentmanager en jou. Je gaat jouw plan van aanpak bespreken en dit gesprek is hoofdzakelijk bedoeld om verwachtingen af te stemmen, een stip op de horizon te zetten waar je gedurende de komende periode naartoe kunt werken en te zorgen dat je hierin zo goed mogelijk wordt gefaciliteerd. Gedurende het jaar ga je ook reflecteren tijdens een halfway evaluatie en je sluit het jaar samen met je opdrachtgever en talentmanager af tijdens de eindevaluatie.

Dit was een greep uit de bestemmingen die je tijdens jouw Dedicated Program reis sowieso zult tegenkomen. Wat je nog meer gaat tegenkomen, leren en ontdekken weet je natuurlijk pas als je zelf eraan begint, maar als er iets van nieuwsgierigheid bij je getriggerd is, dan vertellen we graag aan de telefoon of live nog meer aan je! Onze trainees delen graag hun ervaringen met je, onze talent managers vertellen met veel plezier meer over de opleidingsprogramma’s en onze talent connectors gaan graag met je in gesprek over of dit programma past bij jouw behoeften. Zo kunnen we met samen verkennen of wij een win win situatie kunnen creëren met elkaar of dat er een plek is die mogelijk beter bij jou past! We hopen natuurlijk dat eerste, dus hopelijk tot snel 😊

Deel dit bericht

Comments are closed.