Sneak Peek met Yosri @ de Politie!

0
Leestijd: 3 minuten
Meet Yosri, 28 en Talent Program trainee: voorheen student ‘Strategic Entrepreneurship’ aan de Erasmus Universiteit, nu Adviseur Inclusie & Diversiteit bij Politie Nederland en in augustus 2020 begonnen binnen ons Talent Program. Ik, Esther Donk, interviewde hem over zijn tweede opdracht! 
 
Ben je meer geïnteresseerd in IT en wil je specialiseren? Kijk dan verder naar ons Dedicated Program

Kun je vertellen hoe jouw gemiddelde werkweek eruit ziet?

Hi Esther, dat kan zeker! Mijn gemiddelde werkweek is eigenlijk altijd anders, omdat ik heel veel vrijheid krijg binnen deze opdracht. Ik heb dan ook maar één vaste meeting per week. Een operationeel overleg waarin we informatie delen met vertegenwoordigers van de tien landelijke eenheden bij de Politie. Hiernaast zitten er ook mensen bij uit het netwerk van de Politie, zoals het Joden-netwerk en de LHBTIQ+-netwerk. Verder is mijn week heel flexibel ingericht, dus ik plan zelf mijn afspraken in met vertegenwoordigers van de eenheden om kennis te maken, maar ook om informatie op te halen of dingen met hen op te pakken. Zo ben ik bijvoorbeeld pas naar Den Bosch gereden om daar kennis te maken, een rondleiding te krijgen en te ervaren hoe het is om opgepakt te worden. Tijdens mijn opdracht ben ik actief in het team Inclusie en Diversiteit, waarbij ons doel is om de kennis op het gebied van culturen en samenlevingsgroepen binnen de verschillende landelijke eenheden met elkaar te verbinden. Dat betekent dus ook dat we in verbinding komen met bondgenoten uit de samenleving, hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de imam van een moskee. Hier sluiten we een bondgenootschap mee zodat we in goed contact staan met de Islamitische gemeenschap. Uiteindelijk willen we dus niet boven de samenleving maar juist in verbinding staan!

Wat heeft je tot nu toe het meest verrast binnen je opdracht?

De cultuur bij de politie en zeker in mijn teams Inclusie en Diversiteit. Je merkt dat er veel passie is om echt wat te veranderen. De politie heeft een erg familiaire cultuur, want ontzettend logisch is wanneer je ziet wat zij allemaal met elkaar mee maken dag en nacht. Ze zullen dan ook altijd voor elkaar opkomen. Het verbaast mij echt hoe ze dingen oppakken en hoe professioneel ze met heftige omstandigheden omgaan. Hiernaast draait de Politie organisatie natuurlijk op belastinggeld. Ik heb onderschat waar je dan allemaal aan moet voldoen. Er zijn vele lagen en protocollen ingevoerd om te garanderen dat dit geld goed gespendeerd wordt. Aan de ene kant is dit heel goed, en soms kan dit het werk ietsje vertragen.

Welke nieuwe skills en inzichten heb je hier opgedaan?

Het was voor mij best een omschakeling om vanuit de ABN AMRO, waar ik hiervoor zat, naar de Politie te gaan. Bij de ABN AMRO werd alles best formeel geregeld. Als je daar iemand wilt spreken, maak je een agenda verzoek en zit je week zo volgepland. Bij de politie is het veel meer ad hoc werk. Zo bel ik vooral naar mensen om een afspraak te maken en bezoek ik ze vervolgens persoonlijk. Hier leer ik dus om eigenaarschap te pakken, initiatief te nemen en zelf de kaders van mijn opdracht vorm te geven. Ik geniet erg veel vrijheid in deze rol en heb het vertrouwen gekregen zelf invulling te geven aan de opdracht. Die vrijheid kan soms best uitdagend zijn en daarom is het fijn dat je hier met je Talent Manager, maar ook anderen binnen Young Colfield, over kan praten en inspiratie mee op kan doen. Naast mijn werk bij de Politie, werk ik trouwens ook één dag voor Young Colfield, waar ik de afgelopen weken de driedaagse bootcamp voor alle nieuwe medewerkers organiseerde met een andere trainee. Het leuke hierbij is dat je ook hier veel vrijheid krijgt om de bootcamp zelf invulling te geven en je het dus ook kan vormen naar jouw eigen interesses.

Waarom ga je elke dag met plezier naar je werk? 

Het is tweeledig, ik vind de Politie als organisatie heel interessant om voor te werken en vind het daarnaast heel leuk om me bezig te houden met een hedendaags maatschappelijk probleem. Het geeft mij heel veel energie om op de afdeling Diversiteit en Inclusie te werken! Daarnaast kan ik bij Young Colfield echt mijzelf zijn en word je gewaardeerd voor wie je bent. Dit maakt het fijn om naar kantoor te komen en te kunnen sparren met collega’s die ook echt als vrienden voelen.

Hoe zou je de opdracht in één zin samenvatten?  

Oeh, moeilijk! Ik heb een paar woorden in mijn hoofd: een betekenisvolle opdracht die mij energie geeft en waar ik het gevoel krijg dat ik mijzelf echt kan ontwikkelen.
Deel dit bericht

Comments are closed.