Een Duitse motivatiebrief schrijven? Zo doe je dat!

0
Leestijd: 2 minuten

Je bent op zoek naar een stage of baan in Duitsland, dit heb je nog nooit eerder hoeven doen en je vraagt je af hoe je dit doet. De eerste stap bij het solliciteren op een Duitse functie is het maken van een Duits CV en het schrijven van een Duitse motivatiebrief. Dat laatste wordt in dit artikel uitgebreid uitgelegd hoed je deze het beste kan schrijven.

Hoe schrijf je een introductie in het Duits?

In de eerste alinea van je Duitse motivatiebrief schrijf je waarom je solliciteert op de betreffende vacature. Daarnaast is het ook belangrijk dat je aangeeft waarom je in Duitsland wilt werken. Dit is voor het bedrijf belangrijk zodat ze weten waarom je hiernaar op zoek bent en wat je te bieden hebt voor hun. Hiernaast is het belangrijk dat je in een Duitse motivatiebrief altijd positief bent over je situatie en jezelf.

Wat vertel je in het middenstuk van je Duitse motivatiebrief?

In het middenstuk vertel je wat jij te bieden hebt voor het bedrijf. Denk hierbij wat relevant is voor het bedrijf en niet over hoe jij jezelf het beste neerzet. Het bedrijf moet immers kijken of de match er is. Zorg ervoor dat je elke keer dat je een motivatiebrief schrijft dit stuk opnieuw maakt, omdat elke vacature en elk bedrijf anders is. Het is dus goed zoeken naar welke competentie goed overkomt met welke functie. Koppel deze dan ook zeker aan elkaar. Let er wel goed op dat het geen opsomming wordt van ervaringen en feiten. Deze vermeld je namelijk al op je CV.

Hoe sluit je een Duitse motivatiebrief af?

Om de motivatiebrief af te sluiten, bedank je eerst de ontvanger van deze brief. Laat zien dat je het waardeert dat ze jouw brief lezen en behandelen. Dit is ook de juiste plek om een call-to-action toe te voegen. Laat weten dat je graag met ze in gesprek wil gaan om de functie uitgebreider te behandelen en om je motivatiebrief beter toe te lichten.

Bij het schrijven van een goede brief is het handig om hierbij een voorbeeld van een goede Duitse motivatiebrief te hebben. Aan de hand van dit voorbeeld kan jij een goede Duitse motivatiebrief schrijven.

Toch niet de taal die je zocht? Check dan deze motivatiebrieven:

Deel dit bericht

Comments are closed.