Een goede Franse motivatiebrief schrijven

0
Leestijd: 2 minuten

Je hebt altijd gedroomd om in Frankrijk te wonen. Om dit voor elkaar te krijgen ben je op zoek naar een stage of baan in Frankrijk. Dit is nieuw voor je en je vraagt je af hoe je dit het beste kan doen. De eerste stap bij het solliciteren op een Franse functie is het maken van een Frans CV en het schrijven van een Franse motivatiebrief. Dat laatste wordt in dit artikel uitgebreid uitgelegd hoed je deze het beste kan schrijven.

Hoe schrijf je een introductie in het Frans?

In de eerste alinea van je Franse motivatiebrief schrijf je waarom je solliciteert op de betreffende vacature. Vertel hier ook dat je uit Nederland komt en waarom je zo graag in Frankrijk wil werken. Ben hierin ook eerlijk over je Franse niveau. Als je hier aangeeft de taal volledig onder controle te hebben en bij je eerste gesprek val je door de mand omdat je het niet begrijpt, kan je het al vergeten. Daarnaast is het ook handig om wat informatie over jezelf te geven. Dit zodat de lezer van de motivatiebrief jou beter leert kennen als persoon.

Wat vertel je in het middenstuk van je Franse motivatiebrief?

In het middenstuk vertel jij waarom je de geschikte persoon bent voor de vacature. Vertel wat over ervaring die je hebt opgedaan met betrekking tot deze functie en koppel je competenties aan de vacature. Doe onderzoek naar de Franse cultuur en vertel waarom jouw persoonlijkheid hier goed bij aansluit. Ga niet alleen jezelf promoten door alleen maar goede eigenschappen te noemen. Dit kunnen ze ook al zien op jouw CV. Vertel wat je leuk vindt aan het bedrijf en de functie en waarom jij de geschikte persoon bent om deze vacature te vullen.

Hoe sluit je een Franse motivatiebrief af?

Om de brief af te sluiten bedank je het contactpersoon voor het behandelen van de brief. Hou het ook hier persoonlijk en ga niet te veel slijmen. Dit is ook het moment dat je laat weten dat je graag met ze in gesprek gaat om meer te weten te komen over het bedrijf, de functie en om jouw motivatiebrief verder te verklaren.

Bij het schrijven van een goede motivatiebrief is het handig om hierbij een voorbeeld van een goede Franse motivatiebrief te hebben.

Toch niet de taal die je zocht? Check dan deze motivatiebrieven:

Deel dit bericht

Comments are closed.