Tess Velberg over het snijvlak van business en IT

0

De opstartfase
Ik startte de eerste 2 maanden met de interne opleiding, die voornamelijk was toegespitst op de vaardigheden die we de komende tijd gingen ontwikkelen. Hierna volgde ik een specialisatieprogramma. Dit hele programma is ingericht conform de Scrum methode, een projectmanagementmethode waarbij een opdracht stap voor stap wordt doorlopen door bij elke stap een oplevermoment van een tussenproject in te stellen. De opdracht waarvoor je aan de slag gaat sluit helemaal aan op jouw kennis, persoonlijke interesses en competenties. De ontwikkeling vindt dus binnen een bepaald kader plaats en daarnaast wordt je ondersteund door een fieldmanager die coaching en persoonlijke begeleiding biedt.

Aan de slag
Na een tijdje mocht ik op gesprek bij Post NL als BI Consultant in Den Haag. Hier zorg ik momenteel voor een goede aansluiting van alle informatie die wordt verzameld via alle systemen, door verschillende lagen aan te brengen in de systemen. Dit betreft alle informatie die binnenkomt, van zowel HR systemen als financiële systemen. Al deze data betekenen iets, maar dit zie je op het eerste moment niet. Door lagen toe te passen op de binnenstromende data, wordt er structuur aangebracht en krijgen de data betekenis. Het structureren van alle data moet zorgvuldig gedaan worden, daarom moeten de lagen continu gecontroleerd worden, wat tot op heden handmatig gebeurt.

De opdracht
POSTNL gelooft dat het verwerken van die data nog efficiënter kan en dat dit ook via machines gedaan kan worden. Hiervoor hebben ze gevraagd of ik een aansluitend controlemodel kan opzetten, die na het structureren van de lagen nog een extra check uitvoert door elke laag na te gaan en vooral let op de aansluiting. Het doel hiervan is dat alle data daadwerkelijk bruikbaar en betrouwbaar is voor de business. Ik ontwikkel door deze opdracht mijn technische inzicht en ik kan daarnaast het werk van het team verlichten, want de handmatige controles zijn na invoering van het model niet meer nodig. De uitdaging is oneindig!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Calco Masterclass? Lees er meer over op de website van Calco.

Tess Velberg 

Deel dit bericht

Comments are closed.