Timoteo Marra trainee finance

0

‘Er gebeurt hier zoveel, het is nooit saai’

Een uitwisselingsproject van zijn middelbare school verbreedde Timoteo’s horizon: vanaf dat moment was er geen twijfel mogelijk dat hij weg zou gaan uit zijn geboorteland Italië. Hij koos voor studeren in Nederland en deed een bachelor International Business & Finance in Maastricht en een master Finance & Investment in Rotterdam. Toen ING hem benaderde voor een traineeship besloot hij ervoor te gaan.

“Ik begon het traineeship programma samen met een Chinees meisje en twee jongens uit Griekenland en Azerbeidzjan. Niet alle lichtingen Finance Trainees zijn zo internationaal, maar het is gaaf om van gedachten te kunnen wisselen met mensen die zich in dezelfde situatie bevinden als jijzelf. We praten niet alleen over werk, ook over onze stroopwafelverslaving en over andere levensgebeurtenissen die we meemaken in Nederland :-).”

Geweldige kans om te blijven leren

“Ik ben heel dankbaar dat ik dit traineeship bij ING mag doen. Ik had ook in een ‘normale’ baan kunnen beginnen nadat ik was afgestudeerd, maar als trainee krijg ik de unieke kans om veel meer te leren. Mijn manager vertrouwt me uitdagende projecten toe. Hij zet me echt op scherp, maar is er wanneer ik raad of hulp nodig heb. Hij, en ING, stimuleren me om dingen voor elkaar te krijgen, ‘to make it happen’, zoals het in de ING Orange Code staat. Daardoor heb ik ook steeds zin om bij te leren.”’

“Ik had ook een Risk of Wholesale traineeship kunnen doen, maar heb gekozen voor Finance. Bij deze richting leer ik de cijfers en de mechanismen achter de bank echt doorgronden. Op dit moment werk ik aan een opdracht om de kwaliteit van de Net Interest Income (NII) forecasting van de bank te verbeteren. Bij dit project zijn meer dan 100 mensen betrokken. Ik had nooit gedacht dat ik het verschil kon maken, maar toch blijkt dat het geval. Het is boeiend om te zien hoe het team mijn suggesties overneemt. Door deze ervaring ligt de lat hoog voor mijn volgende rotatie, vanaf november in Frankfurt.”

Verdere ambities

“Mijn ING collega’s voelen bijna als familie en dat is erg welkom. Mijn werk is zo’n groot deel van mijn leven, dan kan ik maar beter werken met mensen die ik graag mag. Na mijn tweede rotatie hoop ik naar het Capital Management team van ING te kunnen. Ik heb recent een aantal managers van deze afdeling gesproken en de dynamische, uitdagende omgeving vind ik heel interessant. Er gebeurt zoveel, het is nooit saai. Dat past goed bij me. Ik wil niet het gevoel hebben dat ik uitgekeken ben, dat het pad doodloopt. Ik heb nieuwe uitdagingen nodig en ING biedt me die.’

Over Timoteo

Timoteo groeide op in de Italiaanse Bergen van Fosdinovo en woont nu in Rotterdam. Hij noemt zichzelf een nerd, met zijn interesse in ‘tech stuff’, kaartruilspellen als Magic the Gathering en fantasy films en boeken (“Stephen Kings The Dark Tower kan moeilijk overtroffen worden”). Hij houdt ook van vliegeren en van moteren. En van zijn dagelijkse treinreis van huis naar werk en terug, als hij tijd heeft om zijn accu weer op te laden.

Deel dit bericht

Comments are closed.