Jouw buitenlandse stage als een droomavontuur

0
Leestijd: 2 minuten

Een buitenlandse stage is natuurlijk een heel mooi avontuur. Eerder heb je bij ons al kunnen lezen over de voordelen van een periode in het buitenland, maar het is natuurlijk wel leuk als je er ook het maximale uithaalt. Met deze tips gaat het jou zeker lukken om er minimale struggles een onvergetelijke periode van te maken!

Makkelijk geld verdienen met je OV

Als je niet in Nederland bivakkeert, heb je natuurlijk niets aan je studentenreisproduct. Het is raadzaam om hem tijdelijk stop te zetten. Dit levert je namelijk een krappe €100 per maand op. Jouw recht op een ‘reiskostenvergoeding’ vervalt niet en je ontvangt het geld direct op jouw rekening in plaats van op de ov-chipkaart. Ook een handige tip wanneer je simpelweg geen gebruik maakt van het openbaar vervoer en wel over een studentenreisproduct beschikt!

Een goedgevulde beurs

Wanneer je langere tijd in het buitenland zit, wil je natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. Bekijk ten eerste of je jouw bankpas wel kunt gebruiken op jouw bestemming. Zorg dat je genoeg gespaard hebt en een buffertje opbouwt welke je kunt gebruiken in geval van nood. Een flinke spaarpot is natuurlijk ook handig wanneer je er een mooie vakantie aan vast wilt plakken!

Deze spaarpot kan extra gespekt worden door een studiebeurs aan te vragen. De Erasmusbeurs is waarschijnlijk het bekendste voorbeeld van een beurs die je aan kunt vragen als je tijdelijk in het buitenland studeert, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Hier vind je een overzicht van studiebeurzen waar je misschien voor in aanmerking komt. Probeer hier altijd even naar te kijken, in sommige gevallen kun je tot wel €300 per maand ontvangen. Gratis geld kan nooit kwaad!

Meer of minder mensen naar het buitenland?

Wanneer je niet in het land mag verblijven, wordt het erg lastig om je stage succesvol af te ronden. Zoek van tevoren of je een visum of een verblijfs- of werkvergunning nodig hebt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je op het vliegveld staat.

Bindende afspraken

Een stageovereenkomst mét handtekening is natuurlijk essentieel wanneer je jouw punten wilt halen. Zorg daarom dat er geen onduidelijkheden meer zijn omtrent zowel de stageovereenkomst als de (afstudeer)opdracht. Je weet waar je aan gaat beginnen.

Stating the obvious

Een aantal zaken lijken natuurlijk zo klaar als een klontje wanneer je van plan bent om voor langere tijd te vertrekken. Toch is het handig om deze dingen nog één keer te checken om er zeker van te zijn dat je niets vergeten bent.

Het eerste wat je nodig hebt is natuurlijk een dak boven je hoofd. In een land met lekker weer kan je natuurlijk ook onder een brug slapen, maar daar tref je meestal niet de luxe voorzieningen die je gewend bent. Zorg daarnaast dat je goed verzekerd bent en, in het geval je (chronisch) ziek bent, van tevoren bekijkt wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot medicatie en/of behandeling. Informatie over verzekerd reizen als student kun je hier vinden.

Land in zicht!

Een periode in het buitenland is een prachtige ervaring die je jouw hele leven bijblijft. Ga jij de uitdaging aan? Dan wensen wij je veel succes en vooral veel plezier!

Deel dit bericht

Comments are closed.