Update jouw kantoor vocabulair – part two – Moongro

0
Leestijd: 2 minuten

Update jouw kantoor vocabulaire! Part 2: Keihard knallen nadat je ergens een klap op hebt gegeven zodat jij wat extra gas kan geven om jou concullega’s te irriteren en je stakeholders weer blij te maken. 

Eindelijk is hij daar, het langverwachte deel twee van de kantoor vocabulaire. En welke woorden zullen we nu bespreken? Het nagelbijten kan eindelijk stoppen. In dit deel gaan we het hebben over het werken. Want werken kan ‘soms’ ook een belangrijk onderdeel zijn van een baan.
Maar als jij aan het werk bent, moet je natuurlijk wel laten zien dat jij ondertussen nog steeds heel hip bent en op de hoogte van de allerlaatste kantoor termen. Dus hoe moet jij nu precies benadrukken dat jij keihard aan het werk bent?

We beginnen gewoon met de basis. Zodra jij een taak opmerkt die je graag wilt doen schreeuw jij natuurlijk : Dat pak ik wel even op! Want iets oppakken is natuurlijk vergelijkbaar aan iets met werken. Toch? Het klinkt in ieder geval wel goed.

Daarnaast is het altijd interessant als jij met collega’s even wat afspraken moet maken. Maarja, afspraken maken is ook weer zo gewoontjes. Nee, zullen we er even een klap op geven? Zo klinkt het gelijk alsof je niet alleen afspraken maakt maar dan ook echt keihard aan werkt. Even snel een klap erop geven, knoop doorgehakt, en daarna?

Daarna ga je ook echt daadwerkelijk werken. Maar je moet wel even laten zien dat je niet normaal werkt maar ook een gemotiveerde medewerker ben. Daarom vervang jij snel het woord werken voor knallen. Je kunt er een goede combo mee maken. Ik pak het gelijk even op en dan ga ik meteen lekker keihard knallen!

Maar nee, dit is nog niet helemaal genoeg. Naast dat jij keihard aan het knallen bent kan je dit nog meer overdrijven. Laat zien dat jij nog sneller kan knallen door te zeggen dat jij nog even wat extra gas zal bijgeven. Zeg nou zelf, je raakt al bijna gemotiveerd van je eigen taal.

Tot slot moeten we nog laten zien dat we naast een gemotiveerde werknemer ook vredelievend zijn, daarom gaan we niet praten over gemene concurrenten. Nee, dit zijn liefkozend onze concullega’s (als in de concurrent collega combinatie). Gebruik al deze termen en jij bent gegarandeerd de aankomende medewerker van de maand! 

Dit was de update alweer, Ik hoop dat je er weer wat aan hebt gehad. Mocht jij zelf aan de slag willen op een kantoor om al deze fijne termen te kunnen gebruiken, kijk dan even naar de beste traineeships hier, of de leukste startersfuncties hier!

Deel dit bericht

Comments are closed.