Voorbeelden CV Engels 2023 + gratis download

0
Leestijd: 3 minuten

Zie jij een buitenlands avontuur wel zitten of wil je gaan solliciteren op een vacature waarbij de tekst in het Engels is geschreven? Dan heb je natuurlijk een Engels CV nodig. Het opstellen van een Engels CV is geen hogere wiskunde, maar het is wel eventjes zoeken aan het begin. Wij helpen je een handje in de goede richting met handige tips en een voorbeeld CV Engels die je zo kan downloaden en invullen.

Curriculum Vitae in het Engels

Een CV in het Engels noem je net zoals in het Nederlands een Curriculum Vitae. Een andere term die vaak in Amerika wordt gebruikt voor het aanduiden van een CV is het woord ‘resume’. In Engeland heeft de term CV (of Curriculum Vitae) de voorkeur boven de term resume.

Opbouw van een Engels curriculum vitae

De lengte van een Engels CV is hetzelfde als de lengte van een Nederlands CV. Twee A4’tjes is namelijk meer dan zat. Bij een Engels curriculum vitae is het gebruikelijk om de pagina’s van je CV te nummeren, daarnaast is de opbouw van een Engels curriculum vitae meestal teruglopend. Je begint met je ‘Personalia’, vervolgens volgt je persoonlijk profiel. Daarna zet je je meest recente opleiding of baan neer. Je kunt er ook voor kiezen om eerst te beginnen met het benoemen van je opleidingen of werkervaring, maar dat is afhankelijk van de situatie. Leuk allemaal die Nederlandse termen die worden gebruikt voor het schrijven opstellen van een CV, maar wat zijn de Engelse woorden daarvoor? Hieronder volgt een rijtje met Engelse termen die jij kan gebruiken:

 • Personalia – Personal details of Personal information
 • Persoonlijk profile – Profile of Summary
 • Opleiding – Education
 • Werkervaring – Work experience of Professional experience
 • Cursussen, vaardigheden, talen – Courses, skills languages
 • Hobby’s en interesses – Sports and interests.

Hoe ziet een Engels CV eruit?

Hartstikke logisch dat je deze vraag stelt! Als je iets moet opstellen waar je niet al te zeker over bent is het altijd handig om even te kijken hoe anderen het doen. Om jou hierin te helpen hebben wij voor jou een CV Engels download gemaakt. Zo kun je al helemaal snel aan de slag! Zeker weten dat je alles hebt en er niets meer verkeerd kan gaan? Geen zorgen! Lees hier hoe je een Engels Curriculum Vitae maakt.

Engels CV Voorbeeld

Engels CV Download

 

Wat is het verschil tussen een Nederlands CV en een Engels CV?

Wanneer je aan de slag gaat met het opstellen van een Engels curriculum vitae, is het belangrijk dat je rekening houdt met het feit dat er verschillen zijn tussen een Engels CV en een Nederlands CV. Hieronder worden de belangrijkste verschillen benoemd:

 • De Titel van een Engels CV is anders. Een Engels CV noem je een Curriculum Vitae. Ben je van plan om bij een Amerikaans bedrijf te solliciteren? Gebruik dan de term ‘Resume’.
 • Personalia op een Engels curriculum vitae. Vermeld je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Je geboortedatum, leeftijd en geslacht vind je nooit terug op een Engels curriculum vitae.
 • Persoonlijk profiel. Het is zeer gebruikelijk om een korte samenvatting over jou als persoon te vermelden. Beschrijf in maximaal 5 regels wie je bent, wat je vaardigheden zijn en/of je goede eigenschappen.
 • De datum noteren op de Engelse manier. Het noteren van de datum kan in het Engels op verschillende manieren.
  • 23 March 2022
  • March 23, 2022
  • March 23rd, 2022
  • 23rd March, 2022

CV Voorbeelden in andere talen

Wil je eerst nog even checken of jouw Nederlandse CV wel helemaal tiptop in orde is? Lees dan hier hoe je een professioneel Nederlands curriculum vitae maakt en neem vooral even een kijkje naar de verschillende CV Voorbeelden in het Nederlands. Een ander voorbeeld nodig van een buitenlands CV? Ook daar zijn we op voorbereid!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.