Wat is een elevator pitch?

0
Leestijd: 2 minuten

Een van de meest gevreesde onderdelen van een sollicitatiegesprek is de vraag dat je iets over jezelf verteld. Of stel je staat in de lift met een belangrijk persoon waarvan je wilt dat hij meer van je wilt weten voor bijvoorbeeld je eigen bedrijf. Hij of zij is de persoon die je bedrijf kan maken of breken. Maar je hebt maar 1 minuut om hem of haar te overtuigen met een goede elevator pitch! Weet jij hoe dat moet? Lees hieronder hoe jij je kan voorbereiden op een goede elevator pitch.

Wat is een elevator pitch?

Het klinkt ingewikkeld, maar het is eigenlijk een korte pitch van maximaal 1 minuut over jezelf. Vele mensen vinden het moeilijk wanneer er wordt gevraagd vertel iets over jezelf. Een elevator pitch moet ervoor zorgen dat jij in 1 minuut alle relevante dingen over jezelf verteld.

Welke onderdelen moet je terug laten komen in je elevator pitch?

(1) De openingszin van een elevator pitch

Nee het is geen openingszin die ook wel eens gebruikt wordt tijdens het uitgaan, maar zorg er wel voor dat diegene geïnteresseerd raakt! Bijvoorbeeld een soort anekdote. Vorige week maakte ik … mee of Valt jou ook op dat …?

(2) Jezelf voorstellen

Wanneer iemand jou vraagt om iets kort over jezelf te vertellen, zorg ervoor dat je volgende vragen beantwoord:

  • Wie ben jij?
  • Wat voor werk doe je?
  • Wat kun je?
  • Wat heb jij je (misschien wel) toekomstige baas te bieden? (jouw kernkwaliteit)
  • Waar ben jij naar op zoek?

(3) Wees concreet

Het is belangrijk dat je zo specifiek mogelijk bent. Geef bijvoorbeeld voorbeelden bij een kernkwaliteit. Je bent netjes. Oké, maar waarom ben jij dan netjes? Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging. Wat voor uitdaging?

(4) Hoe moet je je gedragen tijdens een elevator pitch

Wees tijdens je elevator pitch enthousiast en je mag ook wat opscheppen. Niet te overdreven natuurlijk.

(5) Je elevator pitch eindigen

Eindig je pitch met een vraag aan degene waarvoor je de pitch doet.

Jezelf pitchen is en blijft moeilijk. Daarom wordt er aangeraden om te blijven oefenen oefenen oefenen. Probeer ook tijdens het oefenen je pitch de tijd op te nemen, zodat je weet dat je pitch niet te lang duurt.

Heel veel succes!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.