Traineeship Salarisadministratie met Lotte

0

Ik kom oorspronkelijk uit de Meern en woon nu in Utrecht. Mijn studieloopbaan is gestart in Nijmegen, maar toen bleek dat mijn studiekeuze niet de juiste was, ben ik hiermee gestopt en een tijdje gaan werken. Omdat ik voor mezelf nog niet duidelijk had welke richting ik op wilde heb ik voor een grote verzekeringsmaatschappij gewerkt.

Uiteindelijk ben ik in Wageningen gaan studeren en wonen, waar ik de bachelor Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen heb afgerond. Een brede studie waarbij zowel de bedrijfskundige als de consumentenkant aan bod komt. Zeker omdat ik voor mezelf nog niet helder had wat ik wilde was dit ideaal, want hiermee kon ik nog alle kanten op. Tijdens de studie werden heel uiteenlopende onderwerpen besproken, van marketing en sociologie tot consumentengedrag. Na mijn studie ben ik een half jaar gaan reizen in Australië en Nieuw-Zeeland en heb ik een tijdje in Berlijn gewoond, waar ik Duits leerde. Omdat ik na terugkomst niet meer fulltime wilde studeren en nog geen master wilde volgen, ben ik gaan solliciteren.

Ondanks dat ik niet meer fulltime wilde studeren, wilde ik mezelf nog wel graag blijven ontwikkelen en nieuwe dingen leren. Een traineeship was daarom een logische keuze. Want, werken en leren is het beste van twee werelden.

Echter kwam ik bij mijn zoektocht veel traineeships tegen in de richting van finance en ict. Omdat ik specifiek op zoek was naar een traineeship in een voor mij interessant vakgebied kwamen deze traineeships voor mij niet in aanmerking. Doordat mijn beide ouders in hun functie veel raakvlakken hebben met salarisadministratie was dit voor mij geen geheel nieuw vakgebied. Ik had van mijn ouders al het een en ander gehoord waardoor mijn interesse was gewekt. Ik was niet direct van plan om salarisadministrateur te worden, maar had door de informatie van mijn ouders wel een goed beeld bij salarisadministratie en of het bij me zou kunnen passen.

Ben je benieuwd naar het hele verhaal van Lotte? Kijk dan hier.

Deel dit bericht

Comments are closed.