Van trainee bij Lime naar Application Consultant

0
Leestijd: 3 minuten

David is in januari begonnen als Application Consultant bij Lime in Utrecht. Hij is net afgestudeerd in technische natuurkunde, maar als trainee bij Lime de overstap gemaakt naar de IT. Aangezien hij de eerste Application Consultant in Nederland is, heeft hij meteen genoeg te doen en is hij met fris enthousiasme aan de slag gegaan.

Wat trok je aan in Lime en het European Trainee Program?

‘Aan het eind van mijn studie had ik besloten dat ik meer de IT-richting op wilde, omdat ik het programmeren veruit het leukst vond wat ik tijdens mijn opleiding had gedaan. Ik ben bewust op zoek gegaan naar een traineeship omdat ik ervan overtuigd ben dat het veruit de beste manier is om je carrière te beginnen en een brede ervaring op te doen. De functie van Application Consultant leek mij erg leuk omdat ik graag veel afwisseling heb in mijn werkzaamheden, en omdat ik hoopte door het directe contact met de klant extra voldoening uit mijn werk te kunnen halen. Daarnaast vond ik de sfeer die Lime als bedrijf uitstraalde erg prettig overkomen: een open en down-to-earth karakter en een sterke focus op het teamgevoel en het welzijn van alle Limers.  Een laatste belangrijke drijfveer voor mij was de uitdagingen die er komen kijken bij het starten van een nieuw kantoor in Nederland. Het heeft in bepaalde opzichten het avontuurlijke gevoel van een start-up, maar zonder dat je in alles opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Daarnaast biedt het natuurlijk een mooie kans om mijn eigen stempel te drukken op de ontwikkeling van dit kantoor.’

Wat is het voordeel van meedoen aan een traineeprogramma?

‘Ik denk dat een traineeprogramma heel waardevol is, omdat de opzet van een traineeship niet is om meteen heel veel werk te doen, maar juist om goed te tijd te nemen om de juiste dingen te leren. Hierdoor heb je ook minder kans dat je bepaalde ‘trucjes’ leert, waar je vervolgens niet van af kan wijken omdat je eigenlijk niet weet wat je aan het doen bent. In plaats daarvan helpt een traineeprogramma met datgene leren waar je de rest van je carrière op voort kan bouwen.’

Is er iets dat je verraste over het programma?

‘Wat me echt verraste is hoe goed je een band kan vormen met mensen die je nog nooit in het echt hebt ontmoet. Onze introductie was namelijk, door de Corona-situatie, niet op ons hoofdkantoor in Lund, Zweden, maar online. We hadden een superleuke groep en ik heb echt het gevoel dat ik iedereen goed heb leren kennen. Ik heb er dan ook ontzettend veel zin in om in de zomer, als het dan wel kan, iedereen eindelijk te ontmoeten.’

Heb je een technische achtergrond nodig om een trainee bij Lime te worden?

‘Voor de functie van Application Consultant heb je inderdaad wel echt een technische achtergrond nodig. Er wordt niet van je verwacht dat je alles al weet en kan, want je doet het traineeprogramma om dat te leren, maar je hebt wel een goede basis nodig zodat je in ieder geval kan begrijpen wát je nog moet leren. Ik heb zelf een minor software ontwikkeling gevolgd en ik heb in mijn master een aantal vakken richting het programmeren gevolgd, en dat is ruim voldoende om mee verder te kunnen, maar als je nog nooit iets hebt geprogrammeerd, ga je er niet uit komen.’

Hoe ziet een typische dag in het leven van een Application Consultant eruit?

‘Een flink gedeelte van de dag ben je bezig met programmeren. Ik ben zelf momenteel veel bezig met het maken van integraties naar andere systemen, zodat onze klanten een nog veelzijdiger programma aangeboden krijgen.  Deze integraties schrijf ik in Python, maar als ik werk doe voor een klant, ben ik ook veel bezig met SQL en JavaScript. Naast het programmeren, besteed ik ook tijd aan meetings met klanten, om te bespreken wat hun wensen precies zijn en om hun technische vragen te beantwoorden. Dit vind ik ook echt een leuke afwisseling van mijn dag.’

Waarom denk jij dat je het helemaal tot het einde van de sollicitatieprocedure hebt geschopt?

‘Enerzijds denk ik dat ik op technisch vlak de juiste voorkennis en ervaring heb meegenomen, maar wat denk ik nog belangrijker is, is dat er een goede match was tussen hoe ik in het leven sta en de normen en waarden waar Lime voor staat. Doordat er zo’n goede klik was, durfde ik ook eerlijk te zijn over de dingen die me minder goed liggen. Ik denk dat ik daardoor een heel open blik op mijn persoonlijkheid heb gegeven, en blijkbaar had men besloten dat ik wel eens een geschikte Limer zou kunnen zijn. Uiteraard heeft het ook geholpen dat ik tijdens mijn online sollicitatiegesprekken veelvuldig richting de camera heb geglimlacht.’

Heb je nog een funfact over jezelf?

‘Ik ben echt een heel groot fan van reuzenpanda’s. Ik kom ook regelmatig in mijn panda-trui naar kantoor.’

Lees hier meer over traineeships
Ook trainee bij Lime worden? Bekijk hier de traineeships!

Deel dit bericht

Comments are closed.