Young PostNL

0

Nicky van Oosterhout werkt sinds 1,5 jaar als accountmanager bij PostNL. Daarnaast is ze activiteiten coördinator bij Young PostNL, een club van young professionals met zo’n 300 leden.  

Ik werk nu 1,5 jaar bij PostNL en zit dit jaar in het bestuur van Young PostNL, een netwerk van ongeveer 300 jonge professionals bij PostNL. [doel van het netwerk vanuit de deelnemers, niet vanuit PostNL : beste uit jezelf halen met persoonlijke ontwikkeling, mensen leren kennen, mogelijkheden binnen het bedrijf leren kennen en dat alles op een professionele en vooral leuke manier]Collega’s zijn inmiddels mijn vrienden geworden en het bedrijf voelt als een familie waarvan ik al jaren een onderdeel ben. En dat komt grotendeels door Young PostNL. 

Leerzaam én gezellig

Je bent jong en je wilt wat. Meer dan alleen een baan waarbij je 40 uur werkt. Bij PostNL kun je dan lid worden van Young PostNL.

[hier gaan we voor mijn gevoel te direct de diepte in]

We hebben een uitgebreide kalender, met activiteiten op gebied van je persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling, netwerkactiviteiten, maar ook bijvoorbeeld sportbijeenkomsten. Zo organiseren we ieder jaar een voetbaltoernooi en een feest met beachvolleybal en barbecue. Ook is er 4 keer per jaar een kwartaalsessie, waarbij we eerst een inhoudelijk thema behandelen en daarna met z’n allen gaan borrelen. En kunnen leden zich inschrijven voor trainingen.

Wij zijn de toekomst

Bij Young PostNL willen we jonge mensen enthousiasmeren om mee te denken over de toekomst van PostNL. De directie geeft ons daar ook de ruimte en een podium voor. Zo mogen we regelmatig ideeën presenteren aan de directeuren. Jaarlijks organiseren zij een Annual Senior Management Meeting (ASMM), waarbij ze een paar dagen spreken over een bepaald thema. De laatste keer was dit bijvoorbeeld: de consument van de toekomst. Wij hebben onze eigen Annual Young Management Meeting. Met een groep van veertig jonge PostNL’ers praten we over dezelfde kwesties. Onze uitkomsten presenteren we daarna tijdens de ASMM. Ook gaan we ieder jaar een paar dagen met een grote groep naar een PostNL-locatie in het buitenland. Je denkt hierbij na over hele andere vraagstukken dan in je dagelijkse werk.

Groot netwerk

Zo zit je dan opeens op een vrijdagavond in de kroeg met een collega te discussiëren over de gevolgen van digitalisering. Vervolgens denk je er nog de hele zaterdag over na. En dat is nog leuk ook! Het bijzondere aan Young PostNL vind ik dat alle leden vrijwillig hun vrije tijd investeren in activiteiten die vaak over werk gaan. Voor mij is dankzij deze club duidelijk geworden dat PostNL nog zoveel meer te bieden heeft dan alleen mijn huidige functie. Het is niet meer alleen een baan, maar een carrière geworden. Ik denk eraan om binnen 2 jaar een volgende stap te maken, en dat gaan natuurlijk veel gemakkelijker als je al zoveel mensen kent.

Jonge ambitieuze PostNL’ers kunnen lid worden van Young PostNL. Benieuwd naar de vacatures? Kijk dan hier.  

Deel dit bericht

Comments are closed.