Young Professional TMNS – Erik van Roon

0

Wanneer je afstuderen nadert en je studie tegen het einde aan loopt wordt het tijd om na te gaan denken over een carrière. Meer specifiek, wát wil je gaan doen en wáár wil je dat gaan doen?

Sommigen weten al sinds jaar en dag wat ze willen gaan doen of wat ze willen worden. Ikzelf hoor niet bij die groep en moet bekennen dat ik het spannend vond om een keuze hierin te maken. De opleiding Business IT and Management die ik aan de Hanzehogeschool Groningen heb gevolgd is breed opgezet op het gebied van business en IT. Hoewel ik niet wist wat ik precies wilde gaan doen, wist ik wel dat ik mij verder wilde verdiepen in de technische aspecten van business IT.

Als gevolg hiervan ben ik op zoek gegaan naar een traineeship waarbij ik mezelf op dat vlak kon ontwikkelen. Het aantal traineeships is (vooral binnen de IT) erg gegroeid en daardoor is het belangrijk dat organisaties zich onderscheiden. Het traineeship van TMNS (TMNS Academy) sprong voor mij boven andere trajecten uit door de technische insteek, de uitdaging en certificeringen. Wanneer je start aan de Academy wordt van je verwacht dat je in korte tijd kennis opdoet van onder andere Java, Linux en XML. Daarnaast wordt er ook aandacht aan soft skills besteed. Alle opgedane vaardigheden worden onderstreept met een officieel certificaat.

Het traineeship duurt vijf maanden en sluit af met een drieweekse reis naar TMNS Servië waar je met je mede-trainees en Servische collega’s je kennis in praktijk brengt en aan projecten gaat werken. Na afronding van de Academy wordt je als consultant ingezet op een business intelligence-, devops- of integratieproject. Binnen deze projecten heerst een open cultuur; je hebt veel contact met collega’s van andere projecten en er is veel sprake van kennisdeling sessies. Samen met je mentor stel je een persoonlijk ontwikkelingsprogramma waardoor je gedurende je loopbaan blijft groeien in de gebieden die je interessant vindt.

Voor mij is het traineeship van TMNS de juiste keuze geweest. Het geeft mij een gezonde basis aan vakspecifieke know-how die ik in de rest van mijn carrière kan gebruiken.

Deel dit bericht

Comments are closed.