Wie is de ‘Young professional’?

0
Leestijd: 2 minuten

Wie zijn die young professionals nou eigenlijk?

Young Professionals, Young Executives, helden van de toekomst. Het zijn de 20- tot 35-jarigen die al wel wat ervaring hebben met werken, maar er toch nog niet helemaal zijn. Dit zijn de mensen vol energie, en die besmettelijke energie ook overal mee naartoe nemen. Ook wel de hyperambitieuze hipsters met een spirituele outlet om hun hectische werkleven vol te kunnen houden. Tenminste, dat wordt gezegd. Kortweg gezegd de mensen die hun eerste stap willen zetten of een tweede carrièrestap willen zetten.

Maar wat bepaalt nou dat je een Young Professional bent? Volgens de Dikke van Dale besta je niet eens namelijk, en zelfs de Oxford Dictionary ontkent uit alle toonaarden dat er een dergelijk soort mensen is. Maar met de Urban Dictionary hebben we wel beet, ik citeer:

“A recent college graduate whose main objectives in life include: career advancement, becoming financially secure, spending too much of their yearly income on expensive clothing and maintaining a busy social life.”

Kijk, dat begint al ergens op te lijken, de Young Professional is dus ambitieus en zelfstandig, maar maakt soms impulsieve beslissingen. Maar we baseren ons natuurlijk niet op ‘slechts’ één bron, dus zoeken we even verder. In het Verenigd Koninkrijk bestaat de ‘Yup’, de ‘Young Urban Professional’, dat klinkt veelbelovend. Auteur en politiek commentator Victor Davis Hanson zegt het volgende over ze:

“Yuppism… is not definable entirely by income or class. Rather, it is a late-20th century cultural phenomenon of self- absorbed young professionals, earning good pay, enjoying the cultural attractions of sophisticated urban life and thought, and generally out of touch with, indeed antithetical to, most of the challenges and concerns of a far less well-off and more parochial Middle America.”

Een hele waslijst, maar de algemene boodschap is duidelijk. De Young Professional is iemand die recentelijk zijn studie heeft afgerond, goed verdiend en een druk sociaal leven geniet. Bij Moongro zijn wij niet zo streng in de definitie van Young Professionals, dat is helemaal nergens voor nodig. Heb je meer dan één jaar en minder dan drie jaar ervaring? Dan heten wij je van harte welkom op YoungProfessionalVacatures.nl

Deel dit bericht

Comments are closed.