Fabian Koning over de Trainee Risk bij ING

0
Leestijd: 2 minuten

“Ik houd ervan als dingen meetbaar en verklaarbaar zijn”

Tijdens een bestuursjaar realiseerde Fabian zich dat het bedrijfsleven veel beter bij hem past dan de diplomatie, waar hij eerst zijn carrière zag. Hij had niet voor niets gekozen voor een bachelor Internationale Betrekkingen. Fabian: “Ik kwam in dat bestuursjaar in aanraking met veel bedrijven en vond dat heel interessant. Ook werkte ik naast mijn studie al een paar jaar in de sales en die commerciële kant beviel me erg goed.” Fabian besloot een master Business Administration te doen in Dublin. In de zomer van 2019 studeerde hij af.

“Er waren behoorlijk wat opties maar werken bij ING stond steeds hoog op mijn lijstje. De financiële sector sowieso: ik houd ervan als dingen meetbaar en verklaarbaar zijn. En tijdens mijn studie lagen de financiële vakken me goed.”

In het hart van de bank

“Risk was niet de meest voor de hand liggende richting, maar toch trok het me omdat Risk echt in het hart van de bank zit. Het is overal in verweven en wordt steeds belangrijker voor de bank en de sector. Misschien is het ook mijn liefde voor schaken die me bij Risk bracht. Ik zie veel parallellen: je moet in staat zijn strategisch en analytisch te denken en complexe puzzels op kunnen lossen.”

Niet naar New York…

“Mijn eerste opdracht was bij Credit Risk modelling. Ik werkte mee aan een model dat voorspelt hoeveel geld de bank in reserve moet houden voor mogelijke verliezen. Het was de bedoeling dat ik voor mijn tweede rotatie naar New York zou gaan. Helaas gooide corona roet in het eten. Ik kon gelukkig vrij snel een gave opdracht bij Market Risk regelen. Ik heb toen steeds thuis gewerkt vanwege corona en mijn teamgenoten nooit live gezien. Een gekke situatie die echter heel goed uitpakte, omdat het team perfect agile werkt.”

Mijn opties benutten

Als ‘goedmaker’ voor het cancelen van de opdrachten in het buitenland, kregen trainees de kans om een extra rotatie te doen. Ik werkte eerst nog drie maanden in een echte risk-functie, bij Credit Risk Management binnen Wholesale Banking. Maar omdat het me heel interessant leek om nog meer te zien van grote zakelijke klanten, ging ik daarna zes maanden aan de slag bij de Front Office binnen het sectorteam Technology, Media, Telecom & Healthcare bij Wholesale Banking. Ik wil mijn opties tijdens het traineeship zoveel mogelijk benutten en wed niet op één paard. Wat dat betreft is het ook net schaken.”

Interesse?

Ontdek meer over het Risk Traineeship.

Meer te komen over ervaringen van andere trainees? kijk dan ook

Ruoqing Sun ontdekt haar bestemming bij ING

Casper Hogenboom over de trainee Analytics bij ING

Deel dit bericht

Comments are closed.