Esther Kramer Commerciele stage – Hoofdkantoor Ahold Delhaize

0
Leestijd: 2 minuten

“Een boven verwachting leuke stage bij de categorie Bakkerij!”

Ik ben binnen gekomen via de AH Matchingday. Dit is een speciale dag om studenten aan mogelijke stages te koppelen. Hierbij ga je speeddaten met managers van drie geselecteerde stages. Je spreekt dus gelijk al met je mogelijk toekomstige collega’s. Tijdens deze dag ben ik ervan overtuigd geraakt dat ik mijn stage wilde lopen bij Ahold Delhaize. Het enthousiasme, de dynamiek en de sfeer spraken mij heel erg aan.

Ahold Delhaize: een dynamisch bedrijf

Vanuit mijn studie Bedrijfseconomie aan de HVA kreeg ik de opdracht om een stage te zoeken. “Kijk eens om je heen, welke bedrijven zie je?”, werd mij gevraagd. Vanuit de trein keek ik eens rond. We reden voorbij Zaandam en daar zag ik het grote gebouw van Ahold Delhaize, met blauwe en witte vlaggen. Ik zocht het liefst een groot bedrijf met tastbare producten en wat past er nou beter bij deze wensen dan Ahold Delhaize? Het hoofdkantoor is massaal, met meer dan 1500 werknemers. Toch doet elke medewerker ertoe. Samen met alle collega’s zorgen we voor het functioneren van één van de mooiste bedrijven van Nederland.

Één team, één taak

Met Bedrijfseconomie in mijn achterhoofd had ik in het begin wel mijn twijfels over het doen van mijn onderzoek. Is er wel genoeg economische stof te vinden op een Categorie? Ja, dat is er. Omzetten analyseren, strategisch denken, processen verbeteren; dagelijks wordt er gewerkt aan acties, prijszetting, nieuw assortiment en andere plannen.

Samen lachen, werken en successen vieren. Het team van de bakkerij gaat ervoor. Van nieuwe producten tot het oplossen van fouten, iedereen werkt mee. Binnen het team heeft ieder zijn eigen takenpakket, ook de stagiairs. Van dataverwerking, logistiek tot productontwikkeling. Vele disciplines gecentreerd op één afbeelding. Maar is er een probleem, hebben we meer meningen nodig of andere hulp? Dan staat het gehele team voor je klaar.

Een boven verwachting leuke stage!

Tot 6 maanden geleden kwam ik bijna elke dag met de trein langs Zaandam, maar was ik nog nooit uitgestapt bij het station. Nu kan ik het me bijna niet anders voorstellen. Elke dag werken en leren bij de categorie Bakkerij van Albert Heijn. Een groot assortiment, waar bijna iedere Nederlander weleens wat koopt. Een grote verantwoordelijkheid, rustend op de schouders van een klein maar sterk team.

De stageperiode bij Ahold Delhaize is voorbijgevlogen. Een intensieve periode waarin ik zowel op professioneel als persoonlijk vlak ben gegroeid. Had ik verwacht dat mijn stageperiode er zo uit zou zien? Zeker niet! De netwerken die je kunt opbouwen, de cultuur die je stimuleert om nét dat stapje extra te doen en de mogelijkheden om te groeien stond allemaal niet in de vacature. Daarnaast zijn de vriendschappen die je met andere stagiaires opbouwt ook super. Je leert, werkt en overlegt samen. Mede door de georganiseerde stageborrels van het Stagebureau heb ik snel vrienden gemaakt. Al met al raad ik een stage op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize zeker aan!

Wil jij ook stagelopen bij één van de categorieën van Albert Heijn? Meld je dan hier aan voor onze Matchingday!

Lees meer over Ahold Delhaize
Deel dit bericht

Comments are closed.