Deloitte: ‘Het zijn de kleine dingen die me het gevoel geven dat ik een thuis ver van huis kan hebben’.

0
Leestijd: 3 minuten
Rachaita (28) wist altijd al dat ze voor een consultancy-bedrijf wilde werken en nadat ze in India afstudeerde als Register Accountant, ontdekte ze dat Deloitte goed bij haar zou passen. “Deloitte heeft een ontspannen werkomgeving met open communicatie en een sterke focus op het welzijn van medewerkers”, legt ze uit. “Maar ik hou ook erg van de focus op het maken van impact. In India maakten we met Deloitte stranden schoon en gaven we les aan kansarme kinderen. Initiatieven die echt het verschil maken en je het gevoel geven dat je van toegevoegde waarde kan zijn.”

Geen goed of fout

Drieënhalf jaar werkte Rachaita bij Deloitte India als specialist in bedrijfswaarderingen. “Oftewel het waarderen van verschillende bedrijven voor bijvoorbeeld fiscale doeleinden, fusies en overnames of voor strategische doeleinden. Maar het team waardeert ook immateriële activa, zoals merken en klantrelaties. Het is een goede mix van adviseren en analyseren. Er is geen goed of fout op dit gebied”, zegt Rachaita. “Je bevindt je in de sweet spot tussen kwantitatief en kwalitatief werk én tussen cijfers en kritisch denken. Of de klant nu actief is in de consumentensector, financiële dienstverlening, infrastructuur of gezondheidszorg, het raamwerk blijft hetzelfde. Je verdiept je in de belangrijkste drijfveren van het bedrijf en bouwt samen met het team een verhaal. Een boeiende job, waarin je constant moet meebewegen met veranderende markten.”

Naar het buitenland verhuizen

“Ik wilde persoonlijk en professioneel groeien, maar ik vond Deloitte als werkgever en het veld waarin ik werkte erg fijn. Daarom besloot ik om binnen het bedrijf te verhuizen. Gelukkig is Deloitte een wereldwijd bedrijf, met vestigingen overal. Ik heb alle mogelijkheden doorgenomen en hoewel ik nog nooit in Nederland was geweest, leek verhuizen naar Amsterdam me de meest logische optie. De stad is internationaal en divers en ik had goede dingen gehoord over het Valuations & Modelling-team.”
Van tijd tot tijd kan het opnieuw starten in een ander land best lastig zijn. “Ik had totaal onderschat hoe koud het hier kon zijn, toen ik hier in februari aankwam en een lange lijjst met praktische dingen te doen had”, lacht Rachaita. “Maar mijn team steunde me enorm. Ze gaven me voldoende ruimte om te wennen, checkten regelmatig hoe het met me ging en gaven me advies en tips voor lekker eten.”

Een thuis ver weg van huis

“Het helpt dat Deloitte een internationaal, divers en inclusief bedrijf is. Ik zie meer overeenkomsten dan verschillen sinds ik hier ben komen wonen. Ik heb min of meer dezelfde rol, maar dan gecombineerd met meer klantcontact. En de manier waarop we werk benaderen is ook vergelijkbaar. Het enige dat me opvalt is de openheid en nadruk op geestelijke gezondheid in Nederland. Iedereen bij Deloitte wordt ondersteund door een coach en tijdens mijn eerste ontmoeting met hem dacht ik dat we het alleen zouden hebben over mijn ambities en het soort opdrachten waar ik aan wilde werken. Maar hij was erg geïnteresseerd in hoe ik me voelde en wat me energie geeft in het leven”, zegt Rachaita.

“Het zijn de kleine dingen waardoor ik me hier extra welkom voel, zoals dat iedereen Engels spreekt of het Holi-evenement dat het team onlangs organiseerde. Dit belangrijke Indiase festival wordt gevierd als het festival van kleuren, liefde en lente. Het feit dat Deloitte aandacht besteedde aan Holi, gaf me het gevoel dat ik een thuis ver weg van huis heb. Mijzelf buiten mijn comfortzone duwen, werpt zijn vruchten af. Ik kan oprecht zeggen dat ik het tot nu toe geweldig vind.”

Choose your impact

Jouw talent deel je met de 600 collega’s van de verschillende Financial Advisory afdelingen van Deloitte. Binnen onze teams staan samenwerken en persoonlijke ontwikkeling centraal. Bekijk alle Financial Advisory vacatures en koppel jouw toekomst aan Deloitte.
Deel dit bericht

Comments are closed.