Commerciële stage bij hoofdkantoor Ahold Delhaize

0
Leestijd: 2 minuten

“Een boven verwachting leuke stage bij de categorie Bakkerij!”

Ik ben binnen gekomen via de AH Matchingday. Via de matchingday kunnen studenten zich oriënteren op een stage binnen Ahold Delhaize, welke voor hen interessant is. Daarnaast ga je speeddaten met managers van drie geselecteerde stages. Hierdoor spreek je eigenlijk al met toekomstige collega’s voor je stage. gedurende deze dag ben ik overtuigd geraakt om mijn stage te lopen op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize. De drie dingen die mij het meest aanspreken zijn het enthousiasme, dynamiek en de sfeer binnen de organisatie. 

Ahold Delhaize: een dynamisch bedrijf

Ik volgende mijn studie bedrijfseconomie aan de HVA en kregen wij de opdrachten om op zoek te gaan naar een stage. ”Kijk eens om je heen, welke bedrijven zie je?”, werd mij gevraagd. Vanuit de trein keek ik naar buiten. De trein reed langs Zaandam en daar stond het gebouw van Ahold Delhaize met mooie blauw en witte vlaggen wapperen. De voorkeur voor mijn stage ging uit naar een groot bedrijf met tastbare producten. Ik bedacht me van wat past er niet beter bij mijn wensen dan Ahold Delhaize. Het is een groot hoofdkantoor waar 1500 mensen werken en iedereen van belang is binnen de organisatie. Samen met alle collega’s zorgen we voor het functioneren van één van de mooiste bedrijven van Nederland.

Één team, één taak

Met Bedrijfseconomie in mijn achterhoofd had ik in het begin wel mijn twijfels over het doen van mijn onderzoek. Is er wel genoeg economische stof te vinden op een Categorie? Ja, dat is er. Omzetten analyseren, strategisch denken, processen verbeteren; dagelijks wordt er gewerkt aan acties, prijszetting, nieuw assortiment en andere plannen.

Samen lachen, werken en successen vieren. Het team van de bakkerij gaat ervoor. Van nieuwe producten tot het oplossen van fouten, iedereen werkt mee. Binnen het team heeft ieder zijn eigen takenpakket, ook de stagiairs. Van dataverwerking, logistiek tot productontwikkeling. Vele disciplines gecentreerd op één afbeelding. Maar is er een probleem, hebben we meer meningen nodig of andere hulp? Dan staat het gehele team voor je klaar.

Een boven verwachting leuke stage!

Tot 6 maanden geleden kwam ik bijna elke dag met de trein langs Zaandam, maar was ik nog nooit uitgestapt bij het station. Nu kan ik het me bijna niet anders voorstellen. Elke dag werken en leren bij de categorie Bakkerij van Albert Heijn. Een groot assortiment, waar bijna iedere Nederlander weleens wat koopt. Een grote verantwoordelijkheid, rustend op de schouders van een klein maar sterk team.

De stageperiode bij Ahold Delhaize is voorbijgevlogen. Een intensieve periode waarin ik zowel op professioneel als persoonlijk vlak ben gegroeid. Had ik verwacht dat mijn stageperiode er zo uit zou zien? Zeker niet! De netwerken die je kunt opbouwen, de cultuur die je stimuleert om nét dat stapje extra te doen en de mogelijkheden om te groeien stond allemaal niet in de vacature. Daarnaast zijn de vriendschappen die je met andere stagiaires opbouwt ook super. Je leert, werkt en overlegt samen. Mede door de georganiseerde stageborrels van het Stagebureau heb ik snel vrienden gemaakt. Al met al raad ik een stage op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize zeker aan!

Wil jij ook stagelopen bij één van de categorieën van Albert Heijn? Meld je dan hier aan voor onze Matchingday!

Lees meer over Ahold Delhaize
Deel dit bericht

Comments are closed.