Hoe ik de meerwaarde van coaching inzag

0
Leestijd: 2 minuten
Door: Michael van den Berg

“Coaching, wat heb ik daar nou aan?” De eerste 2 maanden van mijn traject had ik dit in mijn achterhoofd. Ik ben gewend om alles zelf uit te vogelen. Ik weet echt wel wat ik wil. Ik doe mijn ding en ik kom wel goed terecht. Toegegeven, ik weet niet precies waar ik later heen wil. Maar helpt coaching mij op daarachter te komen? Nu ik aan mijn einde van mijn coaching traject zit, kan ik volmondig antwoorden dat het hele proces mij zeer geholpen heeft.

Wat wil ik?

Ten eerste wist ik helemaal niet wat ik wilde. Wil ik de hoge ladder op of wil ik juist een specialist worden? Wil ik me focussen op 1 vakgebied of wil ik mijn skills kunnen toepassen in meerdere? Nu ik aan het einde van mijn coaching traject zit, en mijn loopbaanplan heb geschreven, heb ik een veel beter beeld van wat bij me past en waar ik heen wil.

“Niet alleen de trainingen van Remco van Veen, maar ook vooral de coaching gesprekken leerde mij kijken naar mezelf.”

Wie ben ik? 

Ten tweede leerde ik mezelf goed kennen. Niet alleen de trainingen van Remco van Veen, maar ook vooral de coaching gesprekken leerde mij kijken naar mezelf. Hoe reageer ik in situaties? Hoe zou dat anders kunnen doen en waarom zou dat anders moeten? Zo leerde Anneke mij beter om te gaan met conflictsituaties en de geëmotioneerde medemens.

Een second opinion

Ten derde was het uiteindelijk heel goed om elke maand te kunnen sparren over zaken die ik heb meegemaakt op mijn werk en af en toe op privégebied. Elke maand had ik bijzonderheden waar ik een second opinion bij kon gebruiken. Op dit soort momenten was het goed dat Anneke weer langskwam om hierover te sparren.

Ik moet misschien even wennen dat ik niet alles in mijn eentje hoor uit te vogelen maar nu kan ik echt zeggen: ‘Coaching, daar heb je nou wat aan!’

Deel dit bericht

Comments are closed.