FrieslandCampina Supply Chain traineeship

0
Leestijd: < 1 minuut

Processen in de Supply Chain vind ik enorm interessant en bij FrieslandCampina begint het logistieke proces bij de koe en eindigt dit bij de consument: “from grass to glass” beheren wij de Supply Chain.

In september 2015 ben ik voor mijn eerste opdracht begonnen in een fabriek. Hier heb ik diverse projecten opgestart en geleid. Deze projecten hadden allen te maken hadden met procesoptimalisatie en continue verbeteren. Waarom doen wij het huidige proces op deze manier en hoe zouden we dit efficiënter kunnen maken? Wat levert het ons op? Hoe gaan we dat borgen in de organisatie?

Op dit moment zit ik in het tweede jaar van mijn Supply Chain Traineeship. In mijn tweede opdracht ben ik ploegleider in een andere fabriek. Dit betekent dat je de operatie aanstuurt en zorgt dat je als team zo goed mogelijk de machines draait. Je bent afhankelijk van interne afdelingen, maar ook extern kunnen de nodige problemen zich voordoen waar een oplossing voor nodig is. Wat doe je wanneer er niet genoeg materiaal op voorraad is? Wat doe je wanneer je niet genoeg personeel hebt? Hoe zorg je ervoor dat je kwaliteit kan waarborgen? Beslissingen maken, coaching en procesoptimalisatie zijn belangrijke aspecten die hierbij horen.

De locatie, het product, de dynamiek, de verantwoordelijkheid en het proces in beide opdrachten is compleet anders en daardoor kun je in twee jaar het optimale uit je traineeship halen. Wat ik waardeer in het FrieslandCampina traineeship is dat de mogelijkheden voor je open liggen, je verantwoordelijkheid krijgt en je je eigen richting kan bepalen. Op die manier kan je écht ontdekken waarom je met energie naar je werk gaat, en waar je talenten liggen. Jij bent in de lead gedurende jouw hele traineeship!

Deel dit bericht

Comments are closed.