Het arbeidsvoorwaardengesprek - Secundaire arbeidsvoorwaarden

Het arbeidsvoorwaardengesprek - Secundaire arbeidsvoorwaarden
- On 10 May 2015
Rating
Het arbeidsvoorwaardengesprek - Secundaire arbeidsvoorwaarden https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/het-arbeidsvoorwaardengesprek-secundaire-arbeidsvoorwaarden 0
0

Naar de secundaire arbeidsvoorwaarden wordt door de meeste starters niet heel erg gekeken. Zij kijken meer hoe hoog het maandsalaris is en hoeveel ze daaraan overhouden terwijl de secundaire voorwaarden minstens zo belangrijk zijn. Waar bestaan de secundaire arbeidsvoorwaarden uit:

  • Pensioen. Bij de meeste bedrijven ga je mee in de collectieve pensioenregeling. Niet iets waar je nu heel erg mee bezig bent, maar wel iets dat steeds belangrijker wordt naarmate je ouder wordt. Als starter liggen de kosten om een pensioen op te bouwen rond de 300 euro per maand. Sommige bedrijven nemen de hele pensioen opbouw voor hun rekening. Dat is dus per maand 300 euro waard die je zelf niet hoeft te betalen. Veel bedrijven kiezen ervoor om 2/3 te betalen en anderen de helft. Sommige bedrijven betalen ook de hele pensioenpremie. Zoals je kunt begrijpen is dit dus ook geld waard. Ook zijn er bedrijven waar geen sprake is van pensioenopbouw. Dan is het wel zaak om daar even naar te vragen hoe dat zit
  • Vakantiedagen. Ook hierin bestaat nogal wat verschil tussen de bedrijven. Het wettelijk minimum ligt op 25 dagen. Bij sommige bedrijven of overheden loopt het aantal vakantiedagen op tot maar liefst 55 dagen. Ook dit is omgerekend in geld enorm veel waard. Neem dat dus mee in je overweging.
  • Onkostenvergoeding. Dit is over het algemeen ook in je contract geregeld en ook zeer van belang. Een onkostenvergoeding is een netto vergoeding, dus wordt niet meegenomen in de belastingheffing. Als deze goed is kan het dus aardig aantikken.
  • Telefoon. Als je een mobiele telefoon krijgt aangeboden kan dat je ook aardig in de kosten schelen. Uiteraard moet deze voornamelijk zakelijk worden gebruikt, maar ook dit is aardig wat (netto) geld per maand waard.
  • Auto. Dit is een arbeidsvoorwaarde die tegenwoordig meestal alleen nog wordt aangeboden als je hem echt zakelijk nodig hebt. Bedenk je ook goed dat als je de auto ook voor privé doeleinden gebruikt je een bijtelling van 25% van de nieuwwaarde krijgt. Dit kan voor een simpele VW Golf zo oplopen tot 500 euro per maand. Als je van het bedrijf geen bijdrage voor privégebruik hoeft te betalen bespaar je natuurlijk wel de kosten die je anders voor je eigen auto kwijt zou zijn.
My rating