Albert Heijn – Medewerkers helpen excelleren

0
Leestijd: 3 minuten

Gina Groeneveld – Trainee Albert Heijn

“Dat mijn eerste bijbaan als vakkenvuller bij Albert Heijn zou uitmonden in een fulltime baan als HR Trainee had ik acht jaar geleden nooit gedacht. Tijdens mijn studie Bestuurskunde heb ik een aantal jaar de rol van Teamleider Verkoopafhandeling vervuld. Een baan met veel verantwoordelijkheid en ontzettend veel mogelijkheden om je talenten te ontdekken. Ik hield mij onder andere bezig met het optimaliseren van de kassabezetting om het winkelproces van de klant zo goed mogelijk te laten verlopen. Tegelijkertijd organiseerde ik workshops om medewerkers meer inzicht te geven in de kracht van oprecht verbinding maken tijdens het verlenen van service. Het voelde goed om te zien hoe de juiste opleiding en een effectieve leiderschapsstijl ervoor kan zorgen dat medewerkers excelleren in hun werk en zo het verschil kunnen maken voor de klant. Zo realiseerde ik me dat ik mij verder wilde verdiepen in het vakgebied Human Resources.”

Learning on the job

“Dat is waar Hét Retail Management Traineeship voor mij voor staat; kennis opdoen binnen het vakgebied van jouw interesse door gewoon te gaan doen en te ervaren. Learning on the job.
Vanaf de eerste dag kun je actief leren van collega’s en richting geven aan jouw leerdoelen. Zo kan jouw manager projecten en cursussen toewijzen die voor jouw ontwikkeling relevant zijn. Als HR Trainee bij Albert Heijn lever je een bijdrage aan beleid dat impact heeft op zo’n 100.000 medewerkers. Dit maakt me trots en brengt een sterk gevoel van verantwoordelijkheid en betrokkenheid met zich mee. Ik vind het belangrijk om altijd scherp te hebben wat ‘het waarom’ is achter de keuzes die we met elkaar maken. Mijn ervaring vanuit de winkel helpt mij om de juiste kritische vragen te stellen en vooruit te denken over uitvoering in de praktijk.”

Beleid formuleren op de lange termijn

“Als HR Trainee maak ik sinds maart 2017 onderdeel uit van het Rewards team. Hier wordt beleid geformuleerd met betrekking tot arbeidsvoorwaarden. Ik merkte al snel dat de verandering van de winkel naar het hoofdkantoor vraagt om een andere manier van werken. Van ad hoc reageren op het hier en nu naar beleid formuleren met de lange termijn voor ogen.
Tijdens mijn eerste maanden heb ik een strategisch raamwerk opgezet voor arbeidsvoorwaardenpakketten met een visie op 2025. Momenteel werk ik aan het optimaliseren van een kortingsplatform voor medewerkers genaamd Appie Deals. Naast mijn werkzaamheden binnen Rewards ben ik betrokken bij een aantal projecten binnen de expertise teams Employer Branding en Management Development. Heel waardevol om op deze manier de integraliteit van verschillende vormen van HR-beleid te ontdekken.”

Vertrouwen en vrijheid om ideeën te realiseren

“Binnen Hét Retail Management Traineeship is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Je gaat aan de slag met vaardigheden en ontwikkeldoelen door middel van intensieve trainingen en individuele coaching. Je hebt bovendien veel contactmomenten met de traineegroep. Ontzettend fijn om met elkaar te sparren over onderwerpen die verder gaan dan het inhoudelijke werk. Denk daarbij aan het evalueren van een lastig gesprek met een leverancier of het voorbereiden van een belangrijke presentatie.
Wat ik het meest bijzonder vind aan het werken als Trainee bij Albert Heijn is het vertrouwen dat je krijgt. Wanneer je de juiste argumenten verzamelt en zelfstandig de betrokken stakeholders benadert, krijg je de vrijheid om ideeën te realiseren samen met jouw collega’s. “Go for it, Gina!” zegt mijn manager dan.”

Benieuwd naar ook anderen hun verhalen, van beginner tot professional en van jong tot oud? Check dan ook snel de andere blogs! Op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Werken bij Ahold Delhaize
Deel dit bericht

Comments are closed.