De top 4 trends voor Startups in 2016

0

2015 bracht zowel hoogtepunten als dieptepunten in de wereld van startup. Aan de positieve kant bleef het aantal startups wereldwijd groeien. In de UK nam het aantal startups enorm toe, er werden hier namelijk 600.000 nieuwe bedrijven werden gestart. In India verzamelde startups minimaal 5,6 biljoen aan investeringen. Elk jaar wordt duidelijker dat Silicon Valley niet meer de enige plek is waar succesvolle startups gevestigd zitten.

Om te blijven groeien moeten startups blijven innoveren, er zijn vier manieren waarop je kunt verwachten dat startups zullen veranderen in 2016.

  1. Inhuren van freelancers

On-demand is een term die snel aan het uitbreiden is buiten haar televisie oorsprong. Het huidige doel: personeelbestand. Volgens een recent artikel van de Times willen meer dan ooit mensen werken waar en wanneer ze willen. Dit onderzoek is gedaan onder 90 miljoen mensen in Amerika. In het najaar van 2015 is er tevens een studie uitgevoerd door de Freelancers Union onder 54 miljoen mensen, ongeveer 34% van de Amerikaanse bevolking heeft als freelancers gewerkt in het afgelopen jaar. Veel startups kunnen hoog opgeleide talenten niet veroorloven, deze worden vaak weggekaapt door de grote bedrijven die zich hogere salarissen en arbeidsvoorwaarden kunnen veroorloven. Als startups niet kunnen concurreren met die budgeten, hoe kunnen startups dan toch talenten inhuren om succesvol te zijn? Freelancers inhuren! Met de opkomst van de freelance talent netwerken zoals Toptal in Amerika die zich uitsluitend richt op kwaliteit en vertrouwen, meer en meer startups wenden zich tot freelancers. De mogelijkheden van een freelancers in te huren op afstand is zeer interessant voor startups.

  1. De kracht van de menigte.

Het is geen verrassing meer dat de kracht van de menigte erg belangrijk is voor startups. Crowdfunding is populair en het aantal succesvolle startups is gestegen in laatste jaren. In 2016 is crowfunding significant veranderd. Op 30 oktober 2015 heeft de Securities and Exchange Commission de regels voor het eigen vermogen van crowdfunding aangepast. Sinds 29 januari 2016 zijn deze regels van kracht, deze nieuwe regels biedt iedereen met eigenvermogen de kans om te investeren. De verwachting is dat veel startups deze nieuwe regels in hen voordeel zullen gebruiken.

  1. De voortdurende strijd om personalisatie.

Uit onderzoek van Pegasystems blijkt dat service-industrie ernstig achter ligt op de curve qua personalisatie. Dit ondanks de groeiende markt die behoefte heeft naar veel meer gepersonaliseerde service. Onder gevestigde bedrijven gaat dit proces vrij traag, in 2016 zullen startups naar verwachting profiteren van deze traagheid en door zich te focussen op personalisatie toegang krijgen tot de markt.

  1. Mobile first & video’s

2015 was het jaar dat mobile eindelijk het gebruik van desktop overtrof. De verwachting is dat het gebruik verder zal stijgen in 2016. Startups. De focus zal komen te liggen op korte verteerbare video’s en content. 

Deel dit bericht