Een accommodatie regelen voor een buitenlandse stage

0

Een stage in het buitenland is de uitgelezen kans op een geweldige buitenland ervaring. Door te werken in het buitenland word je snel opgenomen in de cultuur en kom je gemakkelijk in contact met de locals. Probeer ook echt energie te steken in je collega’s, want op deze manier word je voor je het weet meegevraagd naar allerlei lokale gebruiken en feesten. Erg leuk om mee te maken!

Maar hoe bereid je je nou voor?
Het is belangrijk je goed voor te bereiden als je een periode in het buitenland gaat wonen. Probeer je in te lezen in de cultuur en gebruiken, op deze manier kun je je gemakkelijker aanpassen in het land waar je naartoe gaat. Dit geldt ook voor accommodatie tijdens je verblijf in het buitenland. In ieder land wordt dit op een andere manier geregeld. Vaak heb je wel verschillende opties: verblijven in een gastgezin, eenappartement huren met collega’s of andere studenten of op een(internationale) campus wonen. Hieronder vind je wat meer informatie en tips over de verschillende opties.

Verblijven in een gastgezin
Verblijven in een gastgezin is een gemakkelijke en leuke manier om veel over de cultuur van een land te leren. Daarnaast sta je in direct contact met de familie en al hun vrienden en kennissen. Hierdoor leer je vaak snel veel locals kennen.

Het regelen van een plek in een gastgezin gaat in veel gevallen via een organisatie. Zorg dat je verschillende organisaties bekijkt en de beste keuze voor jou eruit kiest. Op deze manier heb je de grootste kans op een leuk en gezellig gezin. Veel studenten verblijven in een gastgezin om de taal beter te leren. Het is een gemakkelijke en leuke manier om de taal snel onder de knie te krijgen. 

Appartement huren
Veel studenten kiezen ervoor om alleen of met andere (exchange) studenten een appartement te delen. Het is verstandig eerst na te vragen op je stage of universiteit wat een goed, niet te duur makelaarskantoor is. Dit om te voorkomen dat je de hoofdprijs betaald. Vaak kennen de locals goede makelaarskantoren waar je ook als buitenlander terecht kan. Wie niet vraagt, snijdt zichzelf dus in de vingers!

(Internationale) campus
Op een campus wonen is een unieke ervaring die je niet snel meer vergeet. Het is een gemakkelijke manier om met andere studenten in contact te komen. Omdat er vaak activiteiten worden georganiseerd vanuit de universiteit en studenten ook zelf veel etentjes, BBQ’s, borrels en andere activiteiten organiseren. Een voordeel aan deze manier van wonen is dat het vaak goedkoper is dan een appartement. Als je op zoek bent naar een studentikoze manier van wonen is dit een leuke, goedkope optie!

Deel dit bericht