IT Vacature

0

40 jaar geleden bestond er nog geen IT. Nu 40 jaar later gaan de ontwikkelingen in deze branche steeds sneller. IT vacatures worden steeds meer aangeboden. Als er gekeken wordt naar IT bedrijven, zien we dat er in grote lijnen drie soorten bedrijven zijn. Deze bedrijven houden zich bezig met:

  • Software ontwikkelen en verkopen
  • Hardware ontwikkelen en verkopen
  • Dienstverlening

45% heeft gesolliciteerd op een IT vacature en werkt nu bij een van de drie bedrijven die hierboven staan. 40% werkt bij een bedrijf dat zich niet hoofdzakelijk bezighoudt met IT, maar bijvoorbeeld een bank of een marketing bureau. 15% werkt als zelfstandig ondernemer, dit percentage is erg hoog in de IT branche.

 

Populairste IT vacatures

Er zijn uiteraard verschillende IT vacatures die worden aangeboden. Hieronder kun de meest voorkomende IT vacatures vinden: 

IT vacature Applicatiebeheerder

Als je op een IT vacature als applicatiebeheerder solliciteert, dan kun je er van uit gaan dat je meest voorkomende taken het ontwikkelen van applicaties, het draaiende houden en het uitbreiden van toepassingsmogelijkheden en het bijhouden van de web services en mobiele applicatiebeheerder zijn. Verder kun je natuurlijk ook taken krijgen als het beantwoorden van interne klantvragen en het oplossen van eventuele problemen.

IT vacature Application manager

Voor de IT vacature Application Manager is het de bedoeling dat je technische problemen kunt verhelpen en bijvoorbeeld verbeterprogramma’s opzet. 

IT vacature Database Administrator

De Database Administrator is verantwoordelijk voor het configureren en onderhouden van een database/gegevensbank. Het is de taak van de Database Administrator om een database op een manier te organiseren en in elkaar te zetten dat het bedrijf of de gebruiker gemakkelijk en snel alle informatie kan vinden die nodig is. Als je dit wel ziet zitten, dan kun je solliciteren op de IT vacature Database Administrator.

IT vacature Programmeur

Als je hebt gesolliciteerd en aangenomen bent voor de IT vacature Programmeur, dan zul je vooral bezig zijn met het schrijven van een computersoftware. Vaak werkt een programmeur aan projecten. Voor deze IT vacature moet je ook creatief zijn in het ontwikkelen van nieuwe producten.

IT vacature Software Engineer

Voor deze IT functie zijn het ontwerpen en bouwen van applicaties je hoofdtaken.

IT vacature Systeembeheerder

Solliciteer jij voor systeembeheerder? Dan zal jij vast degene zijn die graag de verantwoordelijkheid neemt over het goed functioneren van computersystemen binnen een bepaald bedrijf. Als systeembeheerder moet je storingen kunnen oplossen en moet je collega’s instrueren over de computerprogramma’s.

 

CV voor het solliciteren op een IT vacature

Het is van belang dat je een volledig en persoonlijk CV opstelt voordat je solliciteert op een van de IT vacatures. Wees alert met wat je op je CV neerzet. Denk hierbij aan een volledig personalia, een e-mailadres waarbij je een normale, professionele naam ziet en je spelfouten zeker weg laat! Onder onze IT’ers. Het is natuurlijk een enorme afknapper als er staat: ‘Computerervaring: e-mail, internetten, Word en Excel. Dus ben jij de starter die op zoek is naar een IT vacature? Vertel dan uitgebreid (geen verhaal van 500 woorden) wat je vaardigheden zijn. Vertel hier met wat voor programma’s je allemaal kunt werken en of je bijvoorbeeld applicaties of websites kunt ontwikkelen.

Vermeld zeker niet je motivatie op je CV, dit hoort op je motivatiebrief! En denk ook even aan het volplaatsen van alle informatie op twee a4’tjes, dit kan echt niet. Het moet overzichtelijk blijven en gemakkelijk te lezen zijn voor recruiter. Zit je echt krap? Kijk dan eerst of bijbaantjes op je CV staan die niet relevant zijn voor de IT vacature waar je voor solliciteert. Red je het na het wegschrappen echt nog niet? Zet het dan op een nieuw a4’tje, dat is dan het beste idee!

Nu kan jij zeker niet meer falen op je CV voor de IT vacature waar je voor solliciteert!

Deel dit bericht