Nieuw beleid met betrekking tot de oriëntatie Jaar vergunning

0

Vanaf 1 maart 2016 is het beleid voor hoogopgeleiden veranderd. Er is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de oriëntatie Jaar regeling geweest. De regeling biedt grote voordelen voor werkgevers van internationale afgestudeerden. Een maatregel gericht op buitenlands talent te behouden voor de Nederlandse arbeidsmarkt, is het mogelijk de recente bachelor en afgestudeerden master (zowel van Nederlandse en internationale universiteiten) om te zoeken naar werk in Nederland voor maximaal een jaar met een speciale Oriëntatie Jaar werk- en verblijfsvergunning.

De regeling biedt daarom grote kansen voor bedrijven die internationaal talent te huren. Als onderdeel van de regeling, deze afgestudeerden – smart internationaals die studeerde in Nederland zijn al in het land voor een tijdje. Deze net afgestudeerde zijn goed  geïntegreerd en spreken Nederlands of Engels. De studneten kunnen worden ingehuurd als ‘kennismigrant’ met een lager dan normaal minimum salaris eis.

 Het nieuwe beleid betekent dat de internationale afgestudeerden kunnen aanvragen voor de speciale werk- en verblijfsvergunning binnen maximaal drie jaar na hun afstuderen, in tegenstelling tot slechts een jaar zal zijn. Dit laat hen toe om eerst terug te keren naar hun land van herkomst voor een periode van tijd en kom dan terug naar Nederland om te kijken voor de werkgelegenheid. Daarnaast zijn de wetenschappelijke onderzoekers ook van plan om in aanmerking te komen voor de vergunning. Het beleid veranderingen zullen in de nabije toekomst worden uitgevoerd

Deel dit bericht