Omzet HelloFresh naar 300 miljoen

0

HelloFresh is opgericht in Nederland begin 2012. In april van dat jaar is Maartje begonnen als eindverantwoordelijke van HelloFresh in Nederland. Het streven is om mensen onbezorgd te laten genieten van gezonde en lekkere maaltijden. De recepten zijn gemakkelijk, de bereidingstijd niet te lang en de ingrediënten zijn van hoge kwaliteit. Niet onbelangrijk: de gerechten zijn stuk voor stuk gezond. De eerste maanden moest alles nog opgezet worden. Zo werden de boodschappen gedaan op de Albert Cuyp in Amsterdam en de ingrediënten werden ingepakt in tassen. Al snel bleek dat je tassen niet zo gemakkelijk in een busje kunt stapelen en dat het dus niet zo efficiënt was om het in tassen te verpakken. Toen is de maaltijd box  tot leven geroepen.

Al snel leek dit schattige bedrijf een mega Startup te worden! De bezorger van maaltijdboxen HelloFresh heeft vorig jaar een enorme groeisprong gemaakt. De omzet ging van 69,6 miljoen in 2014 naar 305 miljoen in 2015, een plus van 338 procent.

Winst wordt er niet gemaakt, verre van. Er wordt voor tientallen miljoenen euro’s geïnvesteerd in marketing en fulfilment. Dit was met groot succes want het aantal bezorgde maaltijddozen steeg van 12,3 miljoen naar 49,5 miljoen.
Nu 4 jaar later is het Nederlandse bedrijf een mega succes en is het gevestigd in United Kingdom, Germany, United States en Australia onder de overkoepelende naam HelloFresh group

Deel dit bericht