Salaris Traineeship

0

Net zoals met gewone banen verschilt het salaris bij een traineeship per sector. Wel verschilt het salaris van een starter niet met die van een traineeship.

Traineeship vs startersfunctie

Eigenlijk verschilt een traineeship maar weinig met een startersbaan. Het verschil met een startersbaan is dat je bij een traineeship verschillende facetten van het bedrijf ziet. Het salaris dat je kunt aanhouden is het normale starterstarief.

Salaris per sector:

Per sector ligt de hoogte van het salaris weer anders. Hieronder is een overzicht gemaakt van wat ongeveer de richtlijnen zijn van het minimumloon per sector. Let wel op dat het hierbij om richtlijnen gaat en je hier dus geen rechten aan kan ontlenen.  

Overzicht traineeship salarissen per sector:

Juridische sector (advocaatstage)

Voor juridische trainees met een HBO achtergrond ligt het bruto traineeship salaris ongeveer tussen de €1.800 en €2.200 per maand.

Voor juridische trainees met een WO achtergrond ligt het bruto traineeship salaris ongeveer tussen de €2.500 en €2.800 per maand.

Economische sector

Voor economische trainees met een HBO achtergrond ligt het bruto traineeship salaris ongeveer tussen de €2.300 en €2.500 per maand.

Voor economische trainees met een WO achtergrond ligt het bruto traineeship salaris ongeveer tussen de €2.500 en €2.800 per maand.

Technische sector

Voor technische trainees met een MBO achtergrond ligt het bruto traineeship salaris ongeveer tussen de €1.500 en €1.800 per maand.

Voor technische trainees met een HBO achtergrond ligt het bruto traineeship salaris ongeveer tussen de €1.800 en €2.200 per maand.

Voor technische trainees met een WO achtergrond ligt het bruto traineeship salaris ongeveer tussen de €2.200 en €2.500 per maand.

Deel dit bericht