Sales Traineeship

0

Een traineeship is een één of twee jarig programma binnen een bedrijf. Tijdens deze periode bekleed je een volwaardige functie binnen het bedrijf en ontvang je dus ook een volwaardig salaris. Hiernaast ben je ook bezig met studeren. Het is dus vaak een zwaar programma. Denk vantevoren goed na of een traineeship iets voor jou is!

Om aan een traineeship mee te doen moet je voldoen aan een bepaald profiel. Het verstandig je hier goed in te verdiepen als je in de toekomst een traineeship wilt volgen bij een bepaald bedrijf, dan kun je zorgen dat jij perfect in het plaatje past. Vaak betekent dit hoofopgeleid, nevenactiviteiten en het liefst buitenland ervaring. En zorg natuurlijk ook dat je cv goed op orde is als je gaat solliciteren voor een traineeship.

Wat is een sales traineeship?
Een sales traineeship is er specifiek op gericht om competenties binnen de sales te ontwikkelen. Veel facetten van de sales zullen aan bod komen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn acquisitie, ondernemerschap en relatiebeheer. Het specifieke programma verschilt per bedrijf. Het is slim om je goed te oriëntatie op het bedrijf en het programma van het traineeship. Voor een volledig overzicht van traineeships kun je kijken op www.traineeshipsoverzicht.nl. Je vindt hier traineeships van 400 grote bedrijven zoals: Vodafone, Microsoft, Unilever, ABN-Amro, Brunel, KPN, Rabobank, LIDL, PostNL En Yse.

Doel van een traineeship
Het doel van een traineeship is kennis opdoen over het bedrijf en persoonlijke groei doormaken. Voor een sales traineeship is het doel ook om commercieel succes te hebben tijdens en na het traineeship. Je krijgt tijdens je traineeship vaak al veel verantwoordelijkheid en leert hierdoor het bedrijf snel en goed kennen.

Programma
Ieder bedrijf ontwerpt een ander programma voor een Traineeship. Bij veel bedrijven bestaat het eerste gedeelte van het traineeship, vaak twee tot acht weken, uit een introductieprogramma. In de dit programma ga je samen met de andere trainees het bedrijf leren kennen. Als het goed is ken je na deze periode het bedrijf van binnen en van buiten. Als je de introductie hebt doorlopen ga je door naar specifieke trainingen. Bij een sales traineeship kan je denken aan verschillende trainingen zoals: interviewtechnieken, beltrainingen en acquisitietrainingen. Uiteraard is ook dit bij ieder bedrijf verschillend. Verder krijg je tijdens een traineeship ook de ruimte om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk vlak. Veel bedrijven lassen intervisies en interessante trainingen in om persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. Voorbeelden van trainingen zijn: persoonlijk leiderschap, strategisch onderhandelen, strategisch accountmanagement, creatief brainstormen en psychologie van de beïnvloeding. Ook deze onderwerpen zijn per bedrijf en traineeship verschillend.

Deel dit bericht