‘Je voelt je snel thuis bij de Raad’

0
Leestijd: 2 minuten

Jurist bij de directie Bestuursrechtspraak

Werkt sinds oktober 2012 bij Raad van State in de Ruimtelijke-ordeningskamer
Afgestudeerd aan: Universiteit Utrecht (staats- en bestuursrecht)

Kroon op je werk

Tijdens mijn master staats- en bestuursrecht heb ik deelgenomen aan de In-Housedag van de Raad van State. Een leerzame en gezellige dag waar je kennismaakt met het werk van een jurist bij onze organisatie. Een van de dingen die mij aansprak in het werken bij de Raad van State is dat je meteen verantwoordelijk bent voor je eigen dossiers. Vanaf de eerste week ga je aan de slag met je eigen zaken. Spannend? Absoluut, maar als beginnend jurist word je intensief begeleid. Je werkt in het begin nauw samen met een seniorjurist en gaandeweg werk je steeds zelfstandiger. Binnen ongeveer drie jaar word je opgeleid tot een zelfstandig werkend jurist. Een kroon op je werk!

Van begin tot eind betrokken

Als jurist bij de Afdeling bestuursrechtspraak ondersteun je de staatsraden bij hun werk als bestuursrechter. Dit houdt in dat je een concrete casus analyseert en juridisch kwalificeert voordat de zitting plaatsvindt. Tijdens de zitting ben je griffier en na de zitting schrijf je de uiteindelijke uitspraak. Om van het begin tot het einde betrokken te zijn bij een zaak is uitdagend en ontzettend leuk.

Van alle markten thuis

Kenmerkend voor de Raad van State vind ik de goede werksfeer. Er werken veel jonge, startende juristen, die altijd bereid zijn om met je mee te denken. Maar ook bij de staatsraden kun je gerust met een vraag binnenlopen. Dit zorgt voor een dynamische werkomgeving waarin je je snel thuis voelt. Bovendien wordt er met collega’s regelmatig geborreld en kun je naast het werk meedoen aan diverse activiteiten van de personeelsvereniging, zoals kookworkshops, pubquizzen, proeverijen en de jaarlijkse sportdag. Of je organiseert, net als ik, zelf met een aantal collega’s een van deze activiteiten!

 

Deel dit bericht

Comments are closed.