Volop in ontwikkeling – PostNL

0
Leestijd: 2 minuten

Marc Steuns studeerde Bedrijfseconomie, met als Master Accountancy & Control. In 2012 kwam hij via een recruitment bureau bij PostNL terecht. Hier volgde Marc het financieel traineeship. Inmiddels zit hij midden in de Leadership Challenge, het vervolgtraject van het Management Traineeship Finance   

In 2012 startte ik als management trainee in het Management Traineeship van PostNL, in de richting Finance. In de bijna vijf jaar bij PostNL heb ik drie functies gehad en meegewerkt aan twee projecten. Tijd om te vervelen is er niet, want er staat steeds een nieuwe uitdaging voor de deur. Ook nu, na het Management Traineeship, werk ik aan mijn loopbaan. In mijn huidige functie als Business Controller bij Pakketten adviseer ik de directie over de financiële ontwikkelingen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de gehele planning & Controlcyclus en het budgetproces. Maar ook voor het kostprijsmodel van Pakketten. Ik ken weinig mensen bij andere bedrijven die al snel zo veel verantwoordelijkheid krijgen als bij PostNL. Dat maakt ons bedrijf ook uniek.

Ontdekkingstocht

Eén van de belangrijkste redenen voor mij om bij PostNL te blijven, is de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Door alle sessies binnen het Management Traineeship zijn mijn ogen geopend voor wie ik nu echt ben. Hoe maak ik beslissingen? Wat zijn mijn drijfveren? En waar sta ik voor? In het Management Traineeship hebben we bijvoorbeeld met een acteur rollenspellen gedaan. Zo ontdek je wat je natuurlijke aanpak is, en dat verschillende situaties om een verschillende aanpak vragen. En met de tijd krijg je daar ook meer ervaring in en gevoel voor.

Zo neem ik nu veel meer beslissingen vanuit mijn eigen gevoel. En geef ik daardoor veel meer richting en sturing aan mijn eigen visie.

Leadership Challenge

Sinds kort zit ik in de Leadership Challenge. Dit programma is een vervolg op het Management Traineeship, waarin we ons nog meer richten op (senior) leiderschapskwaliteiten. Hoe draag je jouw visie uit? Hoe krijg je mensen mee in deze visie? In het Management Traineeship heb ik me op persoonlijk leiderschap al ver kunnen ontwikkelen. Daar bouwen we nu op voort. We moeten opnieuw uitvinden welke formules bijdragen aan succes. Het kan zijn dat hard werken alleen geen succesformule meer is. Je moet ook prioriteiten stellen: wat doe je wel of juist niet? Zo zijn er nog genoeg punten om mezelf te ontwikkelen.

Deel dit bericht

Comments are closed.