Te laat? Hier 10 smoesjes

0
Leestijd: 3 minuten

Iedereen overkomt het weleens. Je wordt wakker en je slaapdronken ogen zien dat je telefoon 09:30 aangeeft. Om 9 uur moest je op je werk zijn, dus dat red je niet meer. In minder dan een kwartiertje heb je je klaargemaakt en haast je je richting kantoor.

Deze situaties zijn altijd ontzettend vervelend, of je er nou iets aan kon doen of niet. Door jezelf met een goede smoes in te dekken, kun je gelukkig voorkomen dat je op je kop krijg. Hier vind je 10 smoesjes die je kunt gebruiken wanneer te laat op kantoor verschijnt!

1. Ik had een lekke band

Eén van de oudste smoesjes die er bestaat. Met de fiets naar het werk is ontzettend populair en een fiets gaat nogal eens kapot. Weet de baas dat je niet met de fiets bent? Geen probleem. Auto’s en bussen hebben ook banden.

2. Mijn fiets is gestolen

Een nóg betere versie van de eerste smoes. Uit onderzoek is gebleken dat er elke dag 311 fietsen worden gestolen in Nederland. Het zou dus niet zo heel erg gek zijn als jouw fiets een keertje niet in de stalling te bekennen is.

3. Ik nam de trein in Utrecht

Deze is vooral makkelijk omdat je geen verdere uitleg hoeft te geven. Kapotte bovenleidingen, objecten op het spoor en werkzaamheden; Utrecht en de NS vormen gewoon niet zo’n goede combinatie.

Tip: deze smoes niet gebruiken wanneer je in Utrecht werkt.

4. Een stroomstoring

Een stroomstoring is erg lastig. Vooral wanneer je ligt te slapen wanneer de elektriciteit uitvalt. Je telefoon was leeg, dus had je ook geen wekker. En toen ging de elektrische garagedeur ook niet open..

5. Hier hebben we het over gehad

Oefen op je pokerface! Je bluft je er gewoon onderuit door te zeggen dat je dit drie weken terug in de pauze al met je werkgever hebt besproken. Online bewijs om het tegendeel te bewijzen is er niet. Heeft je werkgever een drukke agenda? Dan is dit de beste smoes. Hij zal wel vaker wat vergeten en je het voordeel van de twijfel geven.

6. Vanmorgen werkte ik thuis

Grote kans dat je deze al weleens gehoord hebt.

7. Waar heb je het over? Ik zat gewoon daar!

Is het kantoor echt gigantisch? En heb je geen vaste werkplek? Top. Dan kun je natuurlijk gewoon zeggen dat je ’s ochtends op een ander plekje zat. Probeer op verschillende plekken in het pand wat vrienden te maken die jouw statement kunnen bevestigen. Zelf kun je ze natuurlijk af en toe uit de brand helpen.

8. Ik moest met spoed naar de dierenarts

Als de hond of kat opeens over begint te geven, is er waarschijnlijk iets mis. Iedereen vergeeft het je als je het zielige beestje even naar de dierenarts rijdt.

9. De brug stond open

Dit is een algemeen smoesje die je kan gebruiken waar jezelf geen invloed op hebt. Of heb jezelf de brug opengezet? Geef wel aan dat je de volgende keer rekening zal houden met je reistijd als je over een vrij moet.

10. Ik was getuige van een strafbaar feit

Je ging voor het werk nog even langs de Albert Heijn en zag daar iemand een pak babypoeder onder zijn jas stoppen. Een modelburger als jij moet dit natuurlijk wel even melden aan de supermarktmanager en de politieagent die een halfuur later nog aan kwam kakken. Getuige zijn van een verkeersongeval of straatroof zijn goede alternatieven, zolang je maar een reden hebt om later aanwezig te zijn!

Meer smoesjes?

Vind je bovenstaande smoesjes niet meer origineel of heb je ze inmiddels al tientallen keren gebruikt? Gebruik dan deze automatische smoesjesgenerator. Nu kan je gewoon elke dag gerust uitslapen!

Deel dit bericht

Comments are closed.