Achter de schermen bij Seederdeboer

0
Leestijd: 3 minuten

Lotte Huitema: ik neem deel aan het Young Professional programma van SeederDeBoer. Ik werk nu bij het Westfriesgasthuis en Waterlandziekenhuis, deze ziekenhuizen zijn sinds 1 april 2017 gefuseerd tot één ziekenhuisorganisatie. Bij deze fusie komen veel verschillende werkzaamheden kijken. Afgelopen februari heb ik een indelingsplan voor de arbo werkzaamheden in de nieuwe organisatie opgesteld. Momenteel ben ik druk met het inventariseren van de opleidingswensen en behoeften van de medewerkers van de afdeling Logistiek.

Nils van Mourik is Kwartiermaker bij het Facilitair Bedrijf, dit is een grote afdeling binnen de ziekenhuisorganisatie. Lotte sprak met hem over zijn ervaringen met de inzet van Young Professionals vanuit SeederDeBoer.

Hoe ben jij bij het Westfriesgasthuis terecht gekomen?

“Hiervoor werkte ik voor een Facilitaire Dienstverlener in het Waterlandziekenhuis en op een gegeven ogenblik was ik toe aan de volgende stap. Daarom heb ik 7,5 jaar geleden gesolliciteerd bij het Westfriesgasthuis als manager Facilitair Bedrijf. In de tussentijd is mijn functie uitgebreid met Vastgoedontwikkeling en de afdeling Medische Techniek en momenteel zijn we erg druk met de fusie.”

Ja, de fusie is in volle gang, wat zijn nu voor jouw bedrijfsonderdeel de vervolgstappen?

“Ten eerste vind ik het heel belangrijk dat we de patiënt niet vergeten. Het risico bij fusies is dat je als organisatie naar binnen keert. Dit zie ik ook binnen onze organisatie ontstaan. Mijn grootste uitdaging is om elke keer weer de vraag te stellen: ‘Is dit ook goed voor de patiënt?’ Daarnaast vind ik het belangrijk om projecten te starten om de serviceverlening te verbeteren. Alles wat wij binnen het Facilitair Bedrijf doen is direct van invloed op wat de patiënt ziet en ervaart.”

 

SeederDeBoer werkt sinds 2016 samen met het Westfriesgasthuis. Voor welke werkzaamheden is SeederDeBoer destijds ingehuurd?

“In de voorbereiding op de fusie moest elke afdeling een inrichtingsplan maken, hiervoor had ik meer capaciteit nodig. Daarbij wilde ik voorkomen dat ik mij inhoudelijk met alle onderdelen bezig ging houden. Voor deze inhoudelijke onderdelen wilde ik een projectleider aanstellen. Daarvoor heb ik de hulp van SeederDeBoer ingeschakeld. Ik kan op SeederDeBoer bouwen en vertrouwen en vind het ook fijn om in dit soort processen energie van buiten te krijgen. Daarbij heeft SeederDeBoer meer van dit soort trajecten gedaan. Jullie hebben al ervaring, dat scheelt!”

Young Professionals hebben verschillende projecten uitgevoerd, waarvoor heb jij voor Young Professionals gekozen?

“Ik vind het fijn wanneer wij een leeromgeving kunnen bieden. Ik denk dat een Young Professional niet uit zichzelf gaat kijken bij een Facilitair Bedrijf, het klinkt namelijk niet sexy. Dat is het misschien ook niet, maar het is wel heel uitdagend, omdat het zo enorm breed is.”

Wat zijn de werkzaamheden die de Young Professionals tot nu toe binnen het Westfriesgasthuis en Waterlandziekenhuis hebben uitgevoerd?

“Lotte  heeft goed geholpen bij de verdeling van de Arbogerelateerde- en Bedrijfshulpverlener-taken tussen onze afdeling en de afdeling HRM. Lotte is een neutrale buitenstaander en dat kon het proces goed gebruiken. Annet heeft een opleidingsplan geschreven voor de afdeling Gebouwgebonden- en Medische techniek. Heel erg fijn dat dat gedaan is, nu weten we voor de komende jaren waar we naartoe moeten. Tenslotte is Savannah werkzaam op een ander onderdeel binnen het ziekenhuis, bij de afdeling Kwaliteit en Veiligheid.”

Hoe heb je de samenwerking met deze drie Young Professionals ervaren?

“Prima, jullie zijn leergierig!

Wat vind je van het Young Professional Programma?

“Het lijkt mij als Young Professional razend interessant om in zo’n programma te zitten.”

Aan welke kenmerken moet een externe medewerker die in jouw organisatie komt werken voldoen?

“Een externe medewerker moet sensitief, autonoom en eigengereid zijn. Een adviseur moet ook de moeilijke punten durven te benoemen. Sensitiviteit is hierin heel belangrijk; aanvoelen wanneer iets wel of niet gezegd kan worden.”

Zou je opnieuw een Young Professional inhuren?

“Zeker.”

Wat is jouw gouden tip voor een Young Professional?

“Blijf jezelf! Het is heel belangrijk om bij jezelf te blijven en een autonome en kritische denker te zijn. Dat je los van groepsdruk toch je punt durft te maken wanneer jij denkt dat dit nodig is.”

Deel dit bericht

Comments are closed.