Samenwerkende Tandartsen: kijkje achter de schermen

0
Leestijd: 2 minuten

Emelie Walraven: ik neem deel aan het Young Professional programma van SeederDeBoer. Op dit moment ben ik ingezet bij Samenwerkende Tandartsen als projectmanager en heb ik actief deelgenomen aan een project gericht op de implementatie van een managementinformatiesysteem bij Seederdeboer. In 8 weken tijd hebben we een dashboard ontwikkeld met ruim 30 KPI’s die inzicht geven in de prestatie van zowel de individuele praktijken alsmede het geheel van Samenwerkende Tandartsen. Samenwerkende Tandartsen is een tandartsenketen met 49 aangesloten tandartsenpraktijken en een servicekantoor gevestigd in Kaatsheuvel bij Seederdeboer. Max Timmer is directielid. Ik ga met hem in gesprek over zijn ervaringen met mijn inzet als Young Professional vanuit SeederDeBoer.

Waarom heb je gekozen voor de inzet van een Young Professional?

“Aan het begin van het jaar hebben we een programma geïntroduceerd. We hebben het programma STep-Up gedoopt en het is gericht op het aanjagen van de organische groei, het verbeteren van de operationele prestatie alsmede het stroomlijnen van de organisatie .  Het programma bestaat uit acht verschillende projecten met een looptijd van een half jaar. Vanwege het programma was er behoefte aan extra inzet in de organisatie. We waren op zoek naar iemand met een frisse blik die de voortgang van alle projecten bewaakt, maar ook actief deelneemt in een aantal projecten. Young Professionals hebben doorgaans een gezonde dosis energie en zijn in staat direct gas te geven.”

Hoe heb je onze samenwerking tot dusver ervaren?

“Ik ben tevreden over onze samenwerking. Je hebt je rol als projectmanager goed opgepakt en weet goed je weg te vinden in de organisatie. De projecten lopen mede daardoor op dit moment goed op schema. De communicatie met de collega’s van Samenwerkende Tandartsen verloopt plezierig. Je bent proactief en spijkert je kennis en vaardigheden zelf bij op basis van je ervaringen met collega’s.”

Wat vind je van het Young Professional Programma?

Zo’n programma is een goede manier om werkervaring op te doen. Het is een uitgelezen mogelijkheid voor een Young Professional om diverse organisaties te zien en te leren waar zijn/haar specifieke kwaliteiten en verbeterpunten liggen.”

Wat verwacht je van een Young Professional?

Een Young Professional dient zelfstandig te zijn en moet tegen een stootje kunnen. Indien nodig moet je de kar kunnen trekken en niet te beroerd zijn om ook een stukje van het vuile werk op te knappen.”

Wat is jouw ‘gouden tip’ voor een Young Professional?

“Just do it!”

Deel dit bericht

Comments are closed.