Als Young Professional bij KPN Consulting

0
Leestijd: 2 minuten

Annelies is in maart 2014 begonnen als Young Professional bij KPN Consulting in Groningen. Met de bachelor bedrijfskunde op zak, en een master in zowel Strategy & Innovation als Change Management, klopte ze aan bij KPN Consulting. Tijdens een gave business case vanuit master community Ambizzious had ze al eens kennis gemaakt met de organisatie, wat haar enthousiast had gemaakt.

“Wat gewoon heel gaaf is, is dat je gelijk bij je eerste opdracht in het diepe wordt gegooid, als starter kun je geen beter begin wensen. Het geeft een sterk gevoel van vertrouwen, en sloot ook aan bij mijn eigen ambities. Ik ben zelf begonnen als projectleider bij KPN Cloud Services Innovation. Deze afdeling is een projectorganisatie gericht op New Product Development (NPD) voor met name de consumentenmarkt. Dit was een traject waarin je echt als schakel tussen Business en IT functioneert, en die vertaalslag dient te maken. Uiteindelijk wil je het beste eindresultaat voor de eindgebruiker.”

Andere opdrachten lagen meer op het gebied van consultancy. “Een organisatie in het oosten van het land vroeg om een frisse blik op hun IT organisatie. Bij dit soort trajecten gaat het om strategische vraagstukken, waar mijn eerste klus meer operationeel van aard was. Juist die variatie maakt het werk zo interessant.”

Momenteel werkt Annelies bij een grote organisatie in de maakindustrie als consultant op het gebied van New Technology Adoption, waar ook zeker de focus op de eindgebruiker ligt. “Het is volgens mij geen geheim dat invoeren van een nieuw systeem of werkwijze staat of valt met de adoptie van de medewerker. Dit kun je op veel verschillende manieren faciliteren, laten we daar dan ook vooral aandacht voor hebben.”

Ook intern zijn volop uitdagingen, bijvoorbeeld deelname aan de InnovatieMoestuin. Dit laatste is een intern platform bij KPN Consulting, welke bottom-up innovatie stimuleert. “Je krijgt in de InnovatieMoestuin de mogelijkheid een eigen, innovatief idee uit te werken. Ik wilde zelf graag kijken of we recruitment van Consulting interactiever kunnen maken, bijvoorbeeld door gebruik van NFC of gesture recognition. Bij de moestuin gaat het met name om het proces. Mocht een idee uiteindelijk niet het gewenste effect hebben, is je uitwerking nog steeds geslaagd. Dat zorgt voor een lagere drempel.”

Annelies: “ik heb voor KPN Consulting gekozen vanwege de open cultuur, de goede begeleiding en de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Gaaf is natuurlijk dat je bij een groot aantal organisaties in de keuken kunt kijken. Door het tonen van initiatief en enthousiasme krijgen Young Professionals de mogelijkheid om zich grenzeloos te blijven ontwikkelen en te werken aan fantastische projecten!”

Bij KPN Consulting spreken wij vol trots over onze medewerkers. Wil je meer persoonlijke verhalen lezen of kijken welke carrièremogelijkheden KPN Consulting jou te bieden heeft? Neem dan een kijkje op onze werken-bij site: www.kpnconsulting.nl/werkenbij

Deel dit bericht

Comments are closed.