Verduurzaming van Lidl

0
Leestijd: < 1 minuut

De gevolgen van klimaatverandering zijn wereldwijd voor mens en natuur merkbaar. Supermarkten hebben een grote impact op de wereld om ons heen. Wij spelen een sleutelrol in de voedselvoorziening en daarmee ook in he verduurzamen van de voedselproductie in Nederland. We zetten ons in om onze positieve impact op de maatschappij en het milieu te vergroten en een eventuele negatieve impact te verkleinen. Dit doen we samen met onze leveranciers, maatschappelijke organisaties en andere stakeholders. Aan hun ideeën, kennis en ervaring hechten we grote waarde. Samen maken we de verduurzaming van Lidl mogelijk.

Lidl is continue bezig met het steeds verantwoorder maken van ons assortiment zodat duurzaam en gezond eten betaalbaar én toegankelijk is voor iedereen. Maar ook door onze nieuwe winkels en distributiecentra op een duurzame manier te bouwen kunnen we een positieve bijdrage leveren aan de energietransitie. Zo hebben wij in januari 2019 een nieuw distributiecentrum geopend met de hoogste BREEAM vijf sterren certificering en hebben wij in september 2019 de eerste energieneutrale supermarkt van Nederland geopend in Woerden.

Onze ruim 19.000 medewerkers zijn bepalend voor het succes van onze organisatie. We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers en dragen zorg voor hun gezondheid en veiligheid. Als zij gemotiveerd en met een goed gevoel hun werk kunnen doen, is dat ook goed voor onze organisatie en zorgt dat voor een positieve winkelervaring voor onze klanten.

Door het bouwen van goede relaties en het open communiceren met elkaar kunnen we onze duurzame ambities waarmaken. Want verantwoord ondernemen doen we niet alleen. Zo maken we de verduurzaming van Lidl realitieit.

Meer lezen over Lidl? Klik hier

Lees hier meer over de duurzaamheid bij Lidl

Deel dit bericht

Comments are closed.