Arbeidsvoorwaarden Luchtverkeersleiding Nederland

0
Leestijd: < 1 minuut

Op het moment dat je aan de opleiding begint, ontvang je gelijk al een salaris van € 26.500,- bruto per jaar. Dit kan gedurende de opleiding oplopen tot wel € 75.000,- bruto per jaar. Op het moment dat je een ervaren luchtverkeersleider bent, stijgt het salaris tot zo rond de € 120.000,- bruto per jaar.

Er zijn een groot aantal toeslagen die in het salaris zijn meegenomen:
– Een onregelmatigheidstoeslag voor onregelmatige diensten; werken in het weekend, ’s avonds, ‘s nachts en op feestdagen.
– 8% vakantiegeld.
– Eindejaarsuitkering. 

Vakantiedagen

– Je draait 38-urige werkweken.
– Je hebt minimaal 25 vakantiedagen per jaar.
– Je krijgt veel compensatie voor het werken op feestdagen.
– Je hebt vrije tijd als anderen werken.
– Je kan met pensioen als je 58 jaar wordt.

Pensioenregeling

Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) gaat over je pensioenverzekering. Momenteel is de pensioenleeftijd bij een luchtverkeersleider 58 jaar.

Ziektekosten

Je kunt via Luchtverkeersleiding Nederland een tegemoetkoming in de kosten van je zorgverzekering krijgen.

Reiskostenvergoeding

Luchtverkeersleiding Nederland biedt een reiskostenvergoeding van maximaal € 163,- per maand. De hoogte van het bedrag hangt af van de afstand van je huis tot je werkplek.

Scholing

Elk jaar wordt je getest op je theoretische kennis en praktische vaardigheden. De kennis hou je op niveau door opfriscursussen en de vaardigheden beoefen je in een simulator. Daarnaast kun je in aanmerking komen voor een studieregeling. Dit is een tegemoetkoming in studiekosten voor een andere studie dan die van Luchtverkeersleider.

Gezondheid

Mentale en fysieke gezondheid staan hoog in het vaandel. Op Schiphol-Oost is er een fitnesszaal, fysiotherapeut en een bedrijfsmaatschappelijk werker beschikbaar voor de werknemers van Luchtverkeersleiding Nederland. Daarnaast word je tot je veertigste één keer per twee jaar verplicht medisch gekeurd. Na je veertigste wordt dit elk jaar verplicht.

Deel dit bericht

Comments are closed.