Ervaringen van Trainees bij TBI

0
Leestijd: 4 minuten

Bij TBI ga je tijdens het traineeship 3 opdrachten doen van 8 maanden bij verschillende ondernemingen van TBI. Wil jij weten hoe de trainees dit beleven? Lees dan hieronder de ervaringen van trainees bij TBI!

Noor AghinaErvaringen van Trainees bij TBI
Technische Universiteit Delft, Architectuur, Master Building Technology

  • 1e projectperiode werkzaam bij Koopmans Bouw B.V.
  • 2e projectperiode bij Comfort Partners

“Na mijn studie heb ik me georiënteerd op verschillende functies en bedrijven. Ik koos uiteindelijk voor het TBI-traineeship. De keuze was bewust: het traineeship geeft je de vrijheid om te laten zien wie je bent en te ontdekken waar jouw passie ligt. Bij TBI heb je bovendien het voordeel, naast verschillende ondernemingen met verschillende specialismen, ook verschillende bedrijfsculturen te leren kennen.

Ik werd vanaf de start van mijn traineeship meteen in het diepe gegooid; een multidiciplinair project tussen Koopmans, Mobilis en Nico de Bont met een projectteam bestaande uit alleen maar mannen! In het begin wel even wennen, maar die mannenwereld was ik wel al gewend vanuit mijn studieperiode in Delft. Het heeft me heel veel geleerd op het gebied van samenwerkingsvormen, out-of-the-box denken en onderhandelen. Mijn tweede periode bij Comfort Partners heeft een hele andere invulling; ik vervul nu de functie Businessontwikkelaar Duurzaamheid. Hierin bedenken en ontwikkelen we allerlei duurzaamheidsconcepten binnen de installatietak van woningen, gericht op een steeds duurzamere toekomst!

Of ik weer voor een traineeship bij TBI zou kiezen? Zeker weten! Niet alleen leer je ontzettend veel van de verschillende ondernemingen binnen TBI, ook krijg je vanuit het traineeship coaching en trainingen op gebied van persoonlijke ontwikkeling die je helpen nog meer te groeien. Bovendien stippel je je eigen pad uit en bepaal je dus zelf je toekomst!”

Dylan KuiperErvaringen van Trainees bij TBI

Rijksuniversiteit Groningen, Master Finance

  • 1e projectperiode werkzaam bij TBI Holdings B.V.
  • 2e projectperiode bij TBI Concessies B.V.

 “Sinds 13 maanden ben ik trainee. Ik was van tevoren heel benieuwd op welk niveau je instroomt, qua werkzaamheden. Nu is het toch ‘voor het echie’, nu werk je niet voor een cijfer maar je gaat écht aan de slag.

Mijn eerste opdracht was bij TBI Holdings, daar heb ik veel gezien en geleerd. Nu zit ik dichter bij de business, meer in de operatie en ik ben hier voor mijn gevoel concreet bezig om dingen te realiseren. Deze tweede opdracht komt dichter bij mijn verwachtingen. Wat ik bij alle opdrachten leuk vind, is dat je heel serieus wordt genomen. Je mag overal bij aanschuiven en je mening wordt ook echt gewaardeerd.

Wanneer ik met vrienden afspreek, dan heb ik mooie verhalen om te vertellen. Zo werk ik nu aan de aandelen overdracht van de Coentunnel, dat maak ik toch maar mooi mee.”

Pasquale van DijkErvaringen van Trainees bij TBI

Technische Universiteit Delft, Bouwkunde, Master Building Technology

  • 1e projectperiode werkzaam bij J.P. van Eesteren
  • 2e projectperiode bij Era Contour

 “Het allerleukste wat ik tot nu toe heb meegemaakt? Een dag helpen betonstorten. Dit is iets wat ik niet eerder heb meegemaakt en ook niet verwacht ooit weer te mogen meemaken. Toen ik het aanbod kreeg de stortploeg een dagje te assisteren heb ik deze mogelijkheid dan ook met beide handen aangegrepen. Voor de betonploeg was het ook erg bijzonder een keer met een trainee te werken, dit hadden zij nog niet eerder meegemaakt.

Wat het heel gaaf maakt is dat ik écht een stukje van het project heb mogen bouwen, niet op de achtergrond maar daadwerkelijk met mijn handen. Deze ervaring maakte het project letterlijk tastbaar voor mij en gaf mij ook veel inzicht in de uitdagingen waar de mensen van de realisatie aan het einde van het bouwproces mee te maken krijgen. Ik heb het zelf mogen voelen.”

Henno Wolswinkel

Technische Universiteit Twente/Delft, Civiele Techniek, Master Building Engineering, specialisatie Design and Construction Processes

  • 1e projectperiode werkzaam bij J.P. van Eesteren
  • 2e projectperiode bij Synchroon B.V.

 “Sinds 13 maanden ben ik TBI-trainee, ik werk nu bij mijn tweede project. Mijn studie, civiele techniek, is heel theoretisch, terwijl het traineeship juist heel praktisch is. Die combinatie is goed, ik leer nu om de link te leggen tussen die twee. Mijn verwachting was dat ik door de verschillende projecten uitgedaagd zou worden en veel ervaringen zou opdoen. Deze verwachting wordt zeker waargemaakt. Het is erg leuk om nieuwe situaties mee te maken en verschillende projecten langs te zien komen, die afwisseling ervaar ik als heel positief.

Met de andere trainees heb ik regelmatig contact. We komen regelmatig bij elkaar. Dat komt ook doordat ik in het bestuur van BIT zit, de jongerenvereniging binnen TBI.

Mijn verwachting voor de komende periode? Ik ben benieuwd naar mijn laatste project en naar de trainingen op persoonlijke ontwikkeling. Ik kijk nu nog niet verder, ná mijn traineeship. Eerst focus ik op mijn traineeship, maar ik merk wel dat mijn huidige plek mij erg bevalt.”

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.