Interview: Bob Rog – Sales Director Kraft Heinz Benelux

0
Leestijd: 2 minuten

Bob Rog begon zijn carrière in 2006 als Business Analyst bij Arthur D. Little. Hij groeide daar door tot Consultant en maakte in 2011 zijn Consulting Exit naar Grolsch, op dat moment onderdeel van SAB Miller. Inmiddels is Bob zo’n tien jaar aan het werk. In februari 2016 stapte hij over naar Kraft Heinz, waar hij nu Sales Director is.

Goede woorden om de carrière van Bob Rog te beschrijven zijn: persoonlijke ontwikkeling en ambitie. De sector waarin hij actief is: consumer goods. Eerst bier en nu de producten van Kraft Heinz: ketchup, hagelslag en limonade. Over de uitdagingen die er voor hem liggen zegt hij: “Er zijn drie grote trends. Klanten zijn groter en slimmer dan ooit, brand management wordt steeds centraler georganiseerd en groei in deze business is niet vanzelfsprekend. Althans niet in West-Europa. Als je impact wilt maken, dan moet je naar sales. En als je goed genoeg bent, raad ik je aan om een sales functie te komen vervullen bij Kraft Heinz.” Waarom? “Omdat je snel veel verantwoordelijkheden krijgt en dus je concurrentiepositie ten opzichte van anderen verbetert.”

Snel, jong en een hoog niveau

De enorme snelheid van het bedrijf was voor Bob Rog een van de grootste verassingen toen hij binnenkwam bij Kraft Heinz. Hij zegt: “Het tempo waarop hier gewerkt wordt is ongekend, zelfs als je het vergelijkt met Consulting. Het tweede dat me is opgevallen is hoe jong iedereen is. Ik ben 34 jaar en bijna de oudste van het commerciële team! En ten derde: het niveau ligt zowel qua intellect als social skills heel hoog. Dat doet me denken aan Consulting.”

Een uitdagende werkomgeving dus, waar de focus ligt op het realiseren van resultaat. Kraft Heinz is een internationale organisatie waar processen allemaal gestandaardiseerd zijn. Dat maakt dat je sneller tot de kern van het probleem kunt komen, beter kunt vergelijken en sneller oplossingen kunt implementeren. “En,” zegt Rog, “je mag hier falen. Niet klagen en niet uitleggen, maar leren en toepassen, leren en toepassen. Niet voor niets noemen we onszelf een start-up van 30 miljard.”

Deel dit bericht

Comments are closed.