Werken bij OC&C: verschillende achtergronden bij elkaar op kantoor

0
Leestijd: 2 minuten

Consultancy is een zeer divers beroep. Die diversiteit vertaalt zich ook naar de verschillende achtergronden op de werkvloer. Die verschillen in vooropleiding zorgen ervoor dat diverse denkwijzen zich vertalen naar de projecten en zorgen voor een frisse blik.

Associate Consultants Wieke van der Ploeg en Timo Zuidema zijn een goed voorbeeld van deze dynamiek. Timo studeerde Natuurkunde met een master in Science, Business & Policy, terwijl Wieke haar bachelor in Antropologie en master in International Relations behaalde. Twee totaal verschillende werelden, die elkaar op de werkvloer bij OC&C versterken. 

 

Diverse studieachtergronden

Op het eerste gezicht lijkt de studie van Timo niet veel raakvlakken met de consultancywereld te hebben, maar dat valt nog best mee, vertelt hij. “Er lopen -naast mij- nog meer consultants rond met een soortgelijke achtergrond. Ik denk dat dit voornamelijk met het analytische denken te maken heeft. De skills die ik ontwikkelde bij mijn studie dragen hieraan bij.”

Voor Wieke geldt hetzelfde. Na het voltooien van haar studie koos ze bewust voor OC&C, omdat ze in haar eigen vakgebied niet de juiste match had gevonden. “Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat deze richting niet geheel bij me paste. Ik vond politiek wat te stroperig, het duurt vaak lang voordat er beslissingen genomen worden. Toen ben ik actief op zoek gegaan naar een andere optie. Een paar van mijn criteria waren: uitdagend, divers, en met veel verschillende mensen in contact komen. Zo ben ik bij OC&C terechtgekomen.”

Timo valt haar bij: “Dit komt overeen met waar ik naar op zoek was. Ook ik wilde een baan met meer diversiteit en dynamiek: meteen aan de slag, snelle projecten die om de paar weken wisselen, veel mogen zien en leren.” Wieke: “Na een project ga je verder met een nieuw project en vaak ook een ander team. Dat maakt het werk heel interessant en afwisselend.”

 

Verschillende perspectieven

Je vooropleiding kan van pas komen bij projecten, maar ook andere vaardigheden komen van pas. Wieke: “Snel en pragmatisch kunnen beslissen is een groot onderdeel van ons werk. Deze skill kan je altijd opdoen, ongeacht je studieachtergrond. De diverse achtergronden versterken elkaar vooral door de verschillende perspectieven. Het is iedere dag weer interessant om verschillende denkwijzen te ontdekken, en zo van elkaar te leren.

Deel dit bericht

Comments are closed.