Van student naar starter: Everts eerste maanden bij OC&C

0
Leestijd: 2 minuten

Evert van Dam is sinds een paar maanden werkzaam bij OC&C. Als afgestudeerd scheikundige is Evert misschien niet direct iemand die je als consultant zou zien. Zijn keuze voor OC&C was echter een schot in de roos. In dit blog vertelt hij hoe zijn eerste periode bij OC&C eruitzag.

Dynamisch werk

Tijdens Everts studie kwam hij erachter dat de wetenschap niets voor hem was, vertelt hij. “Ik zag mezelf niet in een lab werken. Je werkt veel alleen, de tijdlijnen zijn erg lang en het werk kan nogal monotoon zijn. De dynamiek en afwisseling van strategy consulting, gecombineerd met het sociale aspect, sprak Evert vooral aan: “In mijn oriënterende fase heb ik me ingeschreven voor inhousedagen, en later heb ik aan de OC&C Business Course meegedaan. Het viel me direct op de sfeer bij dit kantoor erg goed was.” 

Begeleiding in het vak

In zijn korte tijd als Associate Consultant heeft Evert kennis kunnen maken met het vak. Evert: “ Er wordt van je verwacht dat je snel dingen oppikt, maar je wordt niet in het diepe gegooid. Je begeleider geeft je taken waarvan hij of zij denkt dat je ze aankunt en helpt je als je er niet uitkomt. Wat ik zelf erg fijn vind is dat iedereen op kantoor, ook als ze niet direct met je samenwerken, bereid is je te helpen als je vragen hebt.

Een andere manier van begeleiding is een buddy. Evert legt het systeem uit: “Iedere nieuweling krijgt een buddy toegewezen, dat is een collega die al langer bij OC&C werkt. Je buddy is er vooral voor niet-projectgerelateerde zaken, zoals wanneer je bijvoorbeeld twijfelt over het opnemen van een vrije dag of hoe declareren werkt. Het is heel fijn om laagdrempelig en informeel met iemand over deze dingen te kunnen praten.”

Familiesfeer

Bij OC&C kwam Evert terecht in een hecht team: “Je spreekt elkaar hier veel. Niet alleen werk je hier intensief samen in projectteams, maar je spreekt elkaar ook tijdens ontbijt, lunch en de vele potjes tafelvoetbal. Iedereen op kantoor, van partner tot stagiair, kent elkaar. Persoonlijk vind ik dat heel belangrijk.”

Daarnaast zijn er door het jaar heen verschillende activiteiten waar hij aan deel kan nemen. “Op het initiatief van een collega zijn we met twaalf collega’s naar Porto gegaan om de marathon te lopen, vooraf aan de International Training Week die in Lissabon plaatsvond. Er werd een villa gehuurd voor het weekend en er gingen ook nog wat collega’s mee om ons aan te moedigen. Ik vond het heel gaaf dat dit vanuit OC&C zo snel en organisch geregeld werd.” Deel dit bericht

Comments are closed.