Werk-privé balans bij OchtendMensen

0
Leestijd: 3 minuten

Een goede balans tussen werk en vrije tijd is belangrijk. Het is fijn om de flexibiliteit en ruimte te hebben om je eigen leven in te richten. Adviseur Anouschka Rozendaal werkt sinds een kleine twee maanden bij OchtendMensen en vertelt je graag over hoe zij haar volle – sportieve – privéleven combineert met haar werk. 

Werken bij OchtendMensen

De eerste anderhalve maand als kersverse adviseur bij OchtendMensen is  voorbij gevlógen. Ik ben op een trein gesprongen en heb nu het idee dat ik alle verschillende wagonnetjes een beetje onder controle begin te krijgen. En dan heb ik het alleen nog over de werktrein. Uiteindelijk leef je niet om te werken (althans, ik niet) en ervaar ik het als een uitdaging om voldoende energie en tijd over te houden voor vrienden, familie en hobby’s. Oh, en slaap! Maar dat werk een groot deel van je leven in beslag neemt en dat het belangrijk is om daar energie uit te halen, staat voor mij buiten kijf.

Om maar even in te gaan op die werktrein: het scheelt best dat ik vooraf al wat werkervaring heb opgedaan, want daardoor is het concept werken voor mij al vertrouwd en rolde ik vrij soepel in mijn eerste OchtendMensen-opdracht bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Mijn eerdere ervaring was ook bij de overheid, dus de dynamiek was niet nieuw. Het onderwerp van deze nieuwe opdracht, namelijk verkeersveiligheid, was voor mij met mijn zorgachtergrond wél helemaal nieuw. Dat is het leuke aan OchtendMensen; je wordt heel breed ingezet en ontwikkelt je dus ook breed.

Daarnaast ben ik gestart met een opdracht over duurzame mobiliteit. De balans tussen de verschillende opdrachten en mijn werk voor OchtendMensen bewaar ik door blokken in mijn agenda te zetten: tijd die ik label voor mijn verschillende taken. Een blok voor opdracht 1 betekent dat ik ook echt alleen met die opdracht bezig ben. Vrijdag is daarnaast standaard OchtendMensen-dag, waar je kan sparren met collega’s over opdrachten en we samen aan onze interne organisatie werken. Die dag vliegt altijd voorbij, omdat het ook erg leuk is om iedereen weer te zien.

Ik was ook best nieuwsgierig hoe ik het zou vinden om als externe aan een project te werken, maar tot nu toe vind ik dat heel tof. Eigenlijk behoor ik nu tot twee families in plaats van één: die van OchtendMensen én die van mijn project, waar ik ook heel warm werd ontvangen. Tegelijkertijd ben je jezelf op twee fronten dingen eigen aan het maken (intern en extern), wat resulteerde in een hoop nieuwe indrukken. Je begrijpt dat ik af en toe best moe thuis kwam.

Opladen

Hoe laad je jezelf dan op, vraag je je misschien af? Op het werk word ik erg blij van de interactie met (nieuwe) mensen en maak ik me graag een nieuw thema eigen. Ik geniet van de ruimte en het vertrouwen dat ik krijg bij zowel OchtendMensen als mijn opdrachtgever, en het schakelen tussen verschillende onderwerpen. Privé heb ik een heerlijk appartement in Rotterdam met mijn twee beste vriendinnen. Dat is fijn thuiskomen. Daarnaast zit ik zeker niet stil. Ik train voor de marathon van Rotterdam, dus heb ik op dinsdag en donderdag intervaltraining bij mijn hardloopvereniging (PAC, voor de kenners) en een duurloop in het weekend.

Om mijn creatieve honger te stillen, volg ik eens per twee weken zangles en duik ik regelmatig koffietentjes in om te tekenen of te lezen. Vooral het starten in een nieuwe baan en volop trainen voor de marathon van Rotterdam is een gewaagde combinatie. Dat laatste is deels wel een lifestyle, met vaste avonden, uren training, letten op voeding en slaap en sinds kort ook een alcoholstop. Dit klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar het geeft me veel energie en voldoening om met mijn hardloopmaatjes naar zo’n groot doel toe te werken.

Maar helaas komt dan nu toch de olifant in de kamer: vorige week werd bekend dat de marathon op 5 april is afgelast door de Corona-situatie. Een heel begrijpelijke maatregel, maar best een bittere pil na drie maanden commitment. Gelukkig is daar altijd nog Lee Towers met zijn magische woorden: Walk on through the wind, walk on through the rain, though your dreams be tossed and blown. Walk on, walk on, with hope in your heart. And you’ll never walk alone. En dan blijkt de liefde voor het lopen groter dan alleen een marathon, groot genoeg om door te blijven lopen zonder doel. Want wat ik steeds meer leer met lopen, maar ook privé en professioneel, is genieten van wat er wél is.

Benieuwd naar het werken bij OchtendMensen? Bekijk hier de beschikbare vacatures!

Deel dit bericht

Comments are closed.